Wednesday, August 17, 2011

k e m p u n a n

Bulan pose neh kempunan nak makan mende neh


aku suka yang gemuk-gemuk tapi garing macam neh


walaupun aku duk terengganu, tapi susah jugak nak cari keropok goreng di bazar
oh lagipun aku xnah g bazar, kakak aku yang cakap
asyik balik keje lambat, xsempat nak g...
jimat duit aku

kempunan nak makan keropok goreng di pasar depan husm tuh
menu wajib setiap kali pergi pasar malam setiap jumaat
sampai kawan aku pun dah masak benor dgn makanan wajib aku neh..




p/s: tak sabar nak makan cheese cake berbuka nanti :)

42 comments:

Jiejah Gorjes said...

my peberet tuh cpt anto umah akk!!! SEGERA OKEH!!!

Lea IsNaw! said...

auuuwww...garangnya kakak sorg neh...

hehe

ILA HonEyBuNNy said...

sedapppnya kopok leko..ganu banyak kopok leko kan...

yg gemok2 montel cm gambar kedua tua....hehe...

Lea IsNaw! said...

lagi suka keropok kelantan
keropok ganu dah bose...hehe

Tukang Karut said...

kempunan jugak ni... dah la tak ada jual di bintulu...

qasehraihan said...

eh lea trg kat mana..indu kepok leko!!

budakijaupendek said...

makan time panas2.
garing, rangup. mood : kebulur

Wanie said...

grr..sedapnye..last makan kat KL ni..boleh kate ari2 lepas dinner mesti siggah satu kedai ni beli kepok lekor..klu tak kepok lekor belik coq pisang..:)

buat cheese cake eh??hehe

i am S!L4H.. said...

esok nak beli.
>.<

aimi adilah said...

suke mkn kopok losong... sdap... sambal dy pon sdap :)

H.J said...

hari2 benda wajib orang makan ni..lepas terawih.haha

Luqeem™ said...

sedap!...laparnya

fiq. said...

lah,,kat terengganu pon susah nak dapek,haha,,

ORLANDO AHMAD said...

cheese cake? fuh Gua tak bley masuk mende ni

Iffah Afeefah said...

tak ske makan

Robot | Sakti said...

gua pun dah lama tak pergi bazar.

masak dan makan kat rumah je..

jimat.hehe

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

sdp eh ..kepok losong ....

dill said...

dulu slalu bli kepok kat mengabang telung, kuala terengganu :) pastu lepak pantai.

dill.

Umie Artoqiemie said...

kopok lekorrrrrr!!! ngidam jugak =(

syrupmasin said...

gambar itu besar dan mengiur kan :D

tiefazatie said...

wah..pose nie lum lg buke pose mkn kopok nie..hihi

bunbun said...

perghh gemok gila kopk dalam gambar ni haha.



nak sikit cheese cake :P

My MiRa said...

glurp/.....alamak kita dah teliur ni so macam mane...

salam kenal :)

Syuxer said...

keropok..perghh memang faveret planet malaysia neh hehe..

salam perkenalan..:)..tq singgah

alif haris said...

tgk gamba nih baru rasa kempunan bnde nih hhaha :D

muhamad hanif said...

terengganu tapi jarang makan kepok lekong ?


bapak rugi !!

wan azie said...

sgt suka lau dpt mkn kpok tengganu...
cedappppppp...

Cik Bell said...

member ganu klu ziarah slgor mesti bwk buah tgn nie :))

soooooour said...

nak makan karipap ngn cendol...hurmmmm....

putra87­™ said...

hahaha... ssh nk cr kopok leko beso cmtu... msti sdap lemak berkrim ni

Abe Goreng said...

Kopok gote.Syok gilo.Heheh. Meh abe goreng kan.HAHAHA.

Cara Elak Disaman Polis!!!

Gadis said...

akak baru mkn kopok lekor..

ader mmber bawak dari kemaman..
mmg sedap n superb la..

kopok lekor crispy..
sedap...=)

Edy Zaidi said...

kat kl pun susah nak tgk org jual kopok lekor kat bazar ramadhan

bunga said...

kegemaran bunga tu..yumm..sedapnyer..

zainul zaki said...

pelik...nampak sedap..

Khuzrin Kamarudin said...

Aku hari-hari pergi bazar... pergi pukul 3 plak tu...


sebab aku meniaga... hahhaa..

Ezay Hadry said...

kopok lekor..sedak sedak!!!
keliur pulok

ir yien 9897 said...

eh2 kita sama..
yien pun kempunan nak makn
keropok lekor nie..

mengajuk perot yien
boikot tak nak makan maknan lain..huhuhu

Far8 budak baik said...

kg aku kat ganu..
mmg hari2 duk makang kepok lah
klo balik..pahtu pi rumoh mokcik
kat losong..
mmg sedap lahh..
hahaha

zainul zaki said...

aku plak kat manir,, amat jarang lah dapat balik terengganu

Puteri said...

waaaa..rindunya kopok lekor.. kite suka yg gambar 1 tu.. kat area umah takde yg sedap.. sbb ada rasa cam masam2 skit.. kirenya.. tak sedap la..

Qaseh dalia adelia said...

meh ganu meh