Saturday, August 20, 2011

Sapa taknak barang murah kan

Wah! Hari ni dah masuk hari ke20 pose. Cepatnya masa berlalu, dah nak raya dah. Yey! Jumaat depan dah boleh balik umah. Yey! lagi sekali!

Percaya tak, sampai sekarang aku tak pergi-pergilah bazar ramadhan tu. Fuuhhh. Catat rekod weh! Sejak 5 tahun lepas, boleh dikira hari-hari aku g bazar. Hari-hari beli menu yang sama. Tak nasi ayam, nasi kerabu, takpun mee goreng or nasi goreng. Yelah duk hostel kan. EH kecuali tahun lepas jugak! Tahun lepas praktikal, nak keluar g bazar susah.

Teringat zaman matrik dulu, aku dan rumates biasanya pukul 6 dah keluar bilik nak pegi bazar. Bazar depan blok kami je pun, jalan 5 minit dah sampai. Pilihan juadah tak banyak sangat pun. Tapi kan, walaupun dekat, hampir sejam kami membeli belah kat sana. Why? Sebab ramai orang? sebab tunggu turn? oh nehi nehi.


sebabnya.....


kami menunggu saat harga air turun merundum...gagagaga

gambar neh aku curik kat google..tu yang kena tutup muka diorang kehkeh

2 bungkus seringgit, sapa taknak ye dak? Biasanya harga sebungkus rm1, tapi bila dah nak berbuka harga terus turun. Dah nak berbuka, baik turunukan harga, baik rugi sedikit daripada rugi banyak kan kan?

Korang bayangkan kami boleh tercongok berdiri depan gerai air tu, nak tunggu abang-abang jual air tu turunkan harga. Sengal tak? haha. Sambil-sambil tu cuci mata. keh keh keh.

Ish..memang kurus pose aku zaman matrik dulu. =.='

Itu dulu lah, skrg dah berubah dah :)



p/s: aku berbuka sorang2 kat butik ni. waaa..minggu ni aku shift malam. sob3. Ada sapa nak teman?


29 comments:

Tukang Karut said...

kedai kat mana... esok petang2 dah tercongok kat depan pintu...

Pn. Sheila said...

nak gak... :-)

budakijaupendek said...

haha!
memang sengal.

Umie Artoqiemie said...

wah, murahnya .. kenapa censored muka penjual? kah3..

Iffah Afeefah said...

btol kualiti sme mstila nak

lainla kualiti da kureng

Jiejah Gorjes said...

butik???? kat ner tu??? sok time nak berbuka akk tercongok dpn butik tu dpt harga runtuh kan kan kan kihkihkih

aimi adilah said...

btl2.. dh ujung2 nie.. semua murah :)

Cik Bell said...

abg jual air tu mesti pelik..hahaha..

selendang merah said...

hehe..selendang pon biasa wt gak dulu..kih2..tunggu harga murah

Wanie said...

waa..nak g jual kain jugak..hehe

tak penah wanie buat mcm lea ni..haha
air sebungkun pn dah tak larat nak habiskan..

GaRy™ said...

hahahaha... sengal sungguh gejala menunggu harga air turun tuh... kah3...
kat matrik kami dulu, bazar depan asrama pompuan ja, tapi jauh gila ngan asrama laki~.. T^T

H.J said...

bagus la tu..ekonomi jadi stabil..haha

Princess Feyqa said...

wah sedap x airnye? hehehe :) boleh la lanje fyqa ekekeke

Robot | Sakti said...

kalau nak time berbuka, memang dorang selalu lelong je air tu.

hehehe

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...nakal jugak yer cuci2 mata abg juai air....cm sama ja kita...hehe...dulu zaman kegemilangan lagi..hehe

meh cne ila nak teman meh..ehheheh

Syuxer said...

murah2 gak tapi kualiti harus dititikberatkan hehe..serupa la ngan saya..buka puasa sorang2 kat umah sepangjang ramadhan neh..:)..meh saya temankan hehe..

fiq. said...

euuww, xde keje nye dak lea ni, bek kau p main badminton la,,hahahahah

Anif Abdullah| AA said...

2 bungkus?murah eh.. share 1 bungkus ngan anif esok nak x.hehe..

muhamad hanif said...

yaa,

zaman-zaman belajar, berjimat itu wajib !


kahkahkahkah.

dill said...

zooommmm!!! datang butik nak buke sesame. ahaks

dill.

ORLANDO AHMAD said...

Gua tunggu mas kahwin turun

Wani said...

buat masa ni wani belum pernah gi bazar lagi. hoho

*follow blog ni, cantik ^^

bunga said...

wahh...lau cam tu kena beli masa dah nak berbuka la..hehee..

Ungu Violet said...

lerrr....naper x ngorat brother jual air tuh...leh dpt free trus...huahua..

irwan miswan said...

hahahaha Y penah pergi bazar mase tu dah nak buke. y beli air yang seringgit sebungkus tapi dapat free lagi sebungkus keh3....ingat nak try lagi sekali la petang ni. nak cari ape eh petang ni lalala....cari peha lah...peha ayam keh3....

selamat berpose!!!!!

Lea IsNaw! said...

ehem! peha ayam ke peha org :P

zulhilmi.tempoyak said...

sy tak puas hati...!!! knp muka penjual tu disensored...!!! hahahahaha.... n tak reti eja sensod ni..haha

chiLleD...!! said...

meh2 nk teman..teman dalam mimipi..hehe

sergeant keroro said...

standard la tu XD