Wednesday, August 17, 2011

Terharu bila ada yang suka baca blog saya. Sobs.


Sebelum tu, meh aku terangkan apa itu silent reader?

Silent reader atau bahasa melayu kita pembaca senyap. Dengan kata mudah, Baca dan blah. Tanpa tinggalkan jejak.

Ciri-ciri si silent reader

* Tidak mahu meninggalkan jejak di mana-mana blog. Tidak mahu dikenali atau tidak mahu si blogger tu taw yang dia selalu skodeng-modeng blog blogger itu. Contohnya kes, si silent reader skodeng blog si ex semata-mata mahu mengetahui perkembangan si ex nya dan tidak mahu si ex tahu. Rasa macam loser la coz yelah dah clash tapi still nak bace blog si ex lagi.

* Taknak dedahkan diri sebab tidak mahu si blogger tahu link blog nya.

* Malas nak tinggalkan komen atau tempek sedas dua jeritan di shoutbox. Terasa berat je jari-jemari nak menaip something kat situ.

* Sekadar nak bace blog, malas nak lebih-lebih.

* Sebab tiada akaun gmail dan blog tu pulak tak benarkan anonymous.

* taktahu nak komen apa..

dan banyak lagi la sebab kenapa kadang-kadang orang lagi suka menjadi silent reader. Aku pun kadang-kadang suka menjadi silent reader terutama apabila membaca blog gosip-gosip artis Beautifulnara. Sekadar membaca dan malas nak komen-komen sangat.

Apa-apa pun menjadi silent reader tak salah pun, tak masuk penjara pun. :)

Kenapa aku ulas tentang isu neh?

sebab semalam aku terbuka satu blog ni, link blog ni aku dapat melalui trafik kat nuffnang. Rasanya 1st time aku menjejak kaki kat blog dia. Kebetulan, entri kat blog tu citer pasal BLog Yang AKu SUka vs BLog Yang AKu Tak Suka

dan tak sangka nama aku ade terselit kat situ. *terharu terharu*


See see nama aku ade kat situ,
terlalu eksaited sampai siap printscreen nak simpan wat kenangan..keh keh keh


Yelah blog aku ni biasa-biasa je, takde bagi tips-tips menarik, xde doodle yang menarik. takde tu takde ni. Tapi bila DIA cakap die suka baca blog aku, rasa terharu amat. rasa nak lompat tinggi-tinggi. hikhikhik

to Lisa N. Yusoff, thanks ye rajin bace blog saya. Korang korang, cepat say Hi kat Lisa...



p/s: Thanks jugak kepada sume silent reader saya yang lain terutamanya dak kosmate aku dan lecturer aku jugak..hihi...

Sokongan anda amat-amatlah saya hargai :)


20 comments:

Naji said...

Huhu... kira femes gok mu ae

nanad said...

wahh untungnyaa ada silent reader >.<

sifu im said...

haii..aku lah silent reader ko selama ni..haha

budakijaupendek said...

nk komen apa ek??
hahahaha

Umedia Network said...

wah!! Bestnya. Ada admire ni. hee. :)

Lisa N.Yusof said...

entri ko pendek tapi kelaka. i like. :)

Lea IsNaw! said...

pendek eh?

rasanya dh cukup panjang

ce try ukur..keh3

Robot | Sakti said...

gua pun suka baca blog lea.

hehehe :)

SoLy SoLicious said...

ololo~ mesti terharu gile kan..waahaha..dah jadik retis ni...heee

Ungu Violet said...

baca dan blah...haha..suka ngan ayat tuh..

Tukang Karut said...

terasa kerdilnya berdepan dengan blogger yang femes ni... segan pulak...

Qaseh dalia adelia said...

nak jd silent reader ah ..

Faraa Eiman's said...

untung la ;D

Jiejah Gorjes said...

lagi ciri2 silent reader *nak tmbh* kihkihkih...

- blogger tu seseorg yg high level jd si pembacer ada rasa sikit segan nk nyampuk or komen blog org tu.

- terlalu femes juga bleh menyebabkan pembace tu rela jd pemerhati saje.

- ada lg tp dah lupa la dak tecik sok la sambung ek kihkihkihkih

Wanie said...

hehehe..betol2..terharu kan bile dpt tau org bace blog kite n siap puji2 lagi :)
tapi lg bagus klu diorg drop komen kn..baru kite tau spe pembace kite..huhu

fiq. said...

fuiyoo*clap for leaisnaw* , ai bukan silent reader you, but i baca blog u secara terang teranagn,,hehehe

ILA HonEyBuNNy said...

ya..kadang2 suka jugak jadi silent reader neh...

baca dalam diam ja...

blog ne ok la..xmau kata cm tu...kita semua kan kawan...;-)

dill said...

i pun silent reader u. baru ari ni i beranikan diri tinggalkan komen.

wink wink

dill.

ir yien 9897 said...

silent reader yien..my mother.. :)
malu jerk kan.. :)

fndrocka said...

Follower ramai..mestilah org suka baca