Saturday, October 1, 2011

Bila buka balik buku ni....

Assalamualaikum wbt. & Salam Sejahtera

Pagi tadi, aku bukak balik buku neh...


Bukak je buku neh terasa ade angin kuat menyapa muka aku. Macam dalam TV tu. har3. Terasa segala kenangan satu masa dulu datang balik. Err aku harap korang tau la tu buku apa ye. Yang pasti tu bukan buku komik Doraemon ye. bukan juga majalah Mangga.

Bila bukak balik buku neh, teringat pahit manis aku buat final year project dulu. Pernah jugak air mata aku tumpah gara-gara FYP neh. Yelah siapa tak sedih bila, lagi 2 minggu nak hantar tesis, baru aku tau teori yang guna selama ni tak boleh pakai. Kena cari teori baru. Siapa tak sedih bila tengok tesis yang telah ditanda, banyak gile correction nak kena buat. Masa nak kena betulkan hanya 2 hari je. sedih stress semua ade.

Tapi tu semua kenangan lama, adatlah kan zaman belajar memang banyak pancaroba.

Ekceli aku takdelah rajin sangat nak bukak balik buku tesis ni. Kalo tak disebabkan aku ada presentation 11hb ni memang aku takkan bukak nya. 11 Oktober ni aku kena present tesis aku lagi sekali depan pegawai-pegawai bomba. Diorang la taknak datang masa aku present tesis ari tu, kang tak pasal kena present lagi sekali..grrrr.

Kalo dibelek-elek kalendar, ada 9 hari lagi sebelum 11hb. Tapi kan sampai ke hari ni, aku sangat sangat sangat malas nak edit balik power point tesis aku neh. Pastu nak kena bace balik journal-journal dulu. adehh..gila malas dowh.

"lea, bagi tips sikit macam mana nak jadi rajin buat asignment eh" Anip

"Oh..kena paksa diri tu sikit. Jangan malas-malas. Bersusah dulu, bersenang kemudian. Siapkan asgnment dulu, dah siap baru boleh berpoya-poya, nak tenung gambar wan maimunah lama-lama pun takpe..har3"

Panjang lebar, aku bagi nasihat kat Anip tu. Tapi hakikatnya aku pun sedang malas neh. Eh! tapi dulu aku rajin tau buat asignment, cuma sekarang je, sejak dah lama bertapa di umah jadi makin malas....

Rajin, plis come to me! err mana nak cari Rajin ni eh, kat seven E ade jual tak H.J ?



p/s: kalo nak tahu kenapa aku kena present tesis depan bomba, boleh bace sini tak pun sini.



Kata Hati Lea: Tadi dah plan nak edit power point tuh, tapi alih2 sangkut kat blog pulak..adehhh


26 comments:

Wanie said...

cantik la hard cover tesis usm..banyak kenangan kan buat tesis..

air mata wanie pun banyak hilang gara2 tesis ni..huhuhu..kenangan pahit tu..

Umie Artoqiemie said...

usm semua kemas2.. tu aku suka!! tengok hard kaver dia.. ohsem!!

Lea Isnawi said...

wanie: xcantik sgt pun. xsuke kaler neh..hihi

umie: ko sume ohsem..keh3

Bell said...

malasnyer nak buat assigmnet..huaaaaaaaaaaaa~~

ZWAN SABRI said...

Tengok buku tu, tetiba tringat plak pahait manis buat reserach time diploma sem lepas.. skang dah degree, huwaaarrrrrggghhhh! ada research lagi.. HUHU


MySuaraBlog: Pekerja Yang Dah Tua Kerepot

dill said...

presentation..presentation..

usah sampai mimpi2 ye

dill.

Anif Abdullah| AA said...

takmo malas lagi lepas ni.. hehe

rajin o rajin, come to us :p

budakijaupendek said...

rajin takkan datang.
rajin perlu dicari. haha
go lea go..

Lea Isnawi said...

bell: jgn malas2..hehe

zwan: sabo jela..go go go

dill: so far tak mimpi lagi...

anip: kan kan..come tu us bebeh!

fara: kat mana nak cari ek

amy syahirah said...

bila sy bukak balik folio time skolah....rasa benci sbab tak suke buat folio!!heh3x .

ABU said...

zaman belajar mmg penuh pancaroba.. tapi aku suka..

Lea Isnawi said...

amy: folio eh? taktahu dh mana hilang..hehehe

ABU: betul2..aku pun suka!

Fara E's said...

sekali dah bukak blog , memang tak bjalan la keje , haha

KaK LimAh Si SupiR said...

xpe laa lea..slow2..tp jgn xbegerak lgsg :P

DuniakuAbstrak said...

menggimbau sejarah memang boleh buat kita tersenyum sorang2

muhamad hanif said...

perempuan memang rajin. Lelaki memang sangat rajin.


tetiba.

aimie amalina said...

kikikikiki
samelah kiteeeee
bile ingat balik ms FYP
ase nak teriak jeee
hhahaha
gile ah
lagi 3 minggu nak anta x jadi ape lagi
adehhhhh =.-
waaa..cm tercpai jek nak jadi F.S.I ni..heeee...chayok2..ajen2 ye lea sygg...sile buang mls dlm tongsmpah..hehehehe..
gud luck dea!

Jue said...

Aku sgt lomah mende camni tp slalu aku wat awl2 pastu pastikan aku x login fb, blog etc sbb takut nanti xley fokus cam ko hahaha

zati embong said...

hihi,jat selalu dtg rasa insaf nk bt kerja awal2,tp last2 mesti jd last minute gak.

good luck k!

merahitujambu said...

pengalaman mengajar erti hidup..jgn kenangan ya...

Ungu Violet said...

USM...e'eh kita sama U laa...taim study la paling bez skali..huhu

iMBobo said...

lea boleh punye! :)

Tukang Karut said...

fyp??? ah!!! Mimpi buruk berulang kembali...

ILA HonEyBuNNy said...

ya setuju tu...

kita kena la bersusah2 dahulu...senangnya kemudian...


kalau ada ubat rajin..lama dah ila beli..kekekek

ctk said...

betul2...lau nk buat assignment ni memang perlukan kerajinan yg lebeh..huhu...itu yg sush..hOHO



eppy besday darling..cute2 sokmo hendaknyer..adiah tu nanti lah ye :D

ctk said...

betul2...lau nk buat assignment ni memang perlukan kerajinan yg lebeh..huhu...itu yg sush..hOHO



eppy besday darling..cute2 sokmo hendaknyer..adiah tu nanti lah ye :D