Thursday, September 15, 2011

Chicken Pox....wuuuuuu


Ye! Aku dapat chicken pox..waaaaaa

Baru je dapat semalam..sobs

sedih weh..sangat sangat sangat sedih...... :(


ala, chicken pox je pun. Rileks ar beb!


Memanglah chicken pox je pun

tapi masalahnya......

Aku konvo next week!! waaaaaaa...


Adehh..badan aku penuh biji-biji kecil berisi air

dan yang paling teruk MUKA...aduhai..


"Kat muka takde pulak eh chicken pox?" doktor

"Ni semua ni chicken pox la ni"

"Oh yeke? Ingatkan jerawat..hehehe"

grrrr! muka aku tak pernah dapat jerawat teruk sampai macam ni


Muka aku dah jadi bergerutu, dah tak cun dah. eh err sebelum ni tak cun jugak, tapi sekarang makin bertambah tak cun...sobs

Ala..nanti macam mana nak ber-photoshot dengan kawan-kawan...


ok! aku takde mood nak berkonvokesyen next week...hurmmmmmmmmmmmmmmm

T_______________________T



p/s: Korang doakanlah aku cepat sembuh sebelum 22 September neh ek...






Kata Hati Lea: Aku taknak pakai foundation tebal2 masa konvo nanti...nak nampak natural je. Tapi kalo parut teruk sangat. Terpaksa lah kot...sobs.



27 comments:

Hanie_Dew said...

alahai. masa ni plak la chicken pox tu nak timbul. napa chicken pox tak timbul kat chicken je kan.

lek le Lea, dulu dulu mak aku letak lapisan putih tembikai tu nak kurangkan parut. tapi isi putih tu kene sagat dulu la.

takpun letak bio oil bebanyak.

Hanie_Dew said...

xpe la Lea. sok sok lusa la ko tgk. =).

wanie said...

ololo spoil betei lah ciken pok ni. ko kene pentang bebetul ah. next week je hoi. ciken pok mgkin boleh surut minggu depan, tapi bekas die tu makan minggu jugak. pantang lah yg penting

cik sakdi said...

ish kak lea.aku xpenah dapat ciken pox la.so xade ape2 petua yg leh tolong. tp kan, hati2 jaga makan semua tau. agak pilu la kan konvo pastu kite kene ciken pox. xpe xpe. kenangan tu.hehe

Umie Artoqiemie said...

moga cepat sembuh.. kalo ada kesan parut nanti try bio oil k? biasa ler tu.. aku belum pernah lagi chicken pox.. takuttttttttttt!!!!!!!!!!

Jue said...

kesiannya dear...moga cpat sembuh. ada org kena kejap je...ada yg lama. kalau parut tu ada, nak xnak mmg kena cover pkai foundation ><

kesian ko beb! hope u get well soon spy bole cantek2 time convo ^^

H.J said...

hohoho..nak tengok sembuh tak minggu depan...

nureenina said...

adeh~ moga2 lea cepat sembuh ok~

selamat berkonvo! :)

apik pehe said...

kena cari jugakpetua untuk ilangkan semua tu

Lea Isnawi said...

HJ: ceh, komen tak memberi semangat langsung...grrr


terima kasih ye kawan2 semua

:)

chiLleD...!! said...

kak lea jgn main hujan tau...hehe

aah lah h.j..xberi semngat pon

Lea Isnawi said...

kan kan, rasa nak tembak je..haha

so far, nasib baek kat sini tak hujan panas terik je

jedi said...

congratz...

dan semoga cepat sembuh...

i am S!L4H.. said...

chicken pox???

errr. >.<

dill said...

siannye die. rehat banyak2 tau. moga cepat sembuh :)

dill.

MiR said...

tempoh hayat seminggu taw
bila da naik kat kepala tu
da nak abes da.

sempat lagi tu utk konvo :)

Lea Isnawi said...

seminggu eh? bukan 2 minggu
bese aku dgr 2 minggu
tapi kat kepala dh byk tumbuh ni
huhu

fiq. said...

gila arg cobaan, dah penat2 belajar x de mod plak nak berkonvo, rileks chill la beb, hahaha, senang je kan aku ckp,,agagag

[sutera kasih] said...

alaaaa ciannya lea..sabar ekk, dugaan sblm konvo tu..syukurlah bnda tu keluar sblm konvo, drpd masa hari konvo huhu

Tukang Karut said...

tau daun semambu? amik, letak kat tempat tidur...

NuR 'aQiLaH said...

tanak kawan. nanti jangkit.

kuikui

Lea Isnawi said...

TK: tahu2..a'ah dgr citer cmtu gak..nanti nak carilah..boleh wat mandi n losyen sekali kan

Wadi AR said...

yeye, lea kene cikenpon. haha

aimie amalina said...

aiyaaaaaaaaaaaaakkk!
ciannye la aiii
aduhaiiii
kene jage mkn hokeh
jgn mkn minyak2
jgn makan gatai
no seafood
no ayam
no telur
jgn makan kecap nnti parut
ha..makan ubat bg habeh sume kuar. lagi byk kuar lagi cepat sembuh..
ape lagi eh?
mmmm
ha..mnum air kelapa mude gak taw
hayoo...ha..jgn kopek2 gegatal tu
hehee
byk dah mimi pesan ni...heee..jage kesihatan taw..
cepat sembuhh..nnti kite nak konvo sesameee next weekk..heeee
get well soon deaa!=]

Lea Isnawi said...

banyaknya pesanan nek mimi neh
suka2..tengs mimi syg
akan ku ikut segalanya
heee

btw, selamat berkonvo :)

sleeping_maniac90 said...

smoga ko cpt smbuh..
perghh konvo lak tuh..

Lia Irdelia said...

Erk...
alahai..
ciannyer dier..
moga cepat sembuh yer dear..
jgn langgar pantang larang...
huhuhu..

selamat berkonvo eh.. :)