Tuesday, September 6, 2011

Kembali ke sekolah

Helo everybodi...


Aku tengok ramai blogger yang merungut nak kena balik kampus balik. Tapi ade jugak yang hepi nak sambung belajar balik...Wahh..jeles sama kamu :( terasa nak balik ke kampus jugak, tapi zaman itu sudah berlalu bagi aku. sobs. eh bukan aku je taw rasa cenggitu, aku tengok ramai kengkawan aku post status pelik-pelik kat fesbuk, aku tak post la cenggitu. Aku maintain cool. gagagaga.

"teringat dulu, biasanya seminggu sebelum kelas start, aku dah kena balik kat usm.."

"Kalo dulu, mak aku selalu tanya, nak balik balik kuih raya apa kat usm. Tapi tahun ni dah tak tanya dah..agak-agak kenapa ye"

(sebab ko dh takyah balik usm la sebab tu mak ko tak tanya..hua3)

"Rindu kelantan, rindu nak hangout kat tepi pantai, makan colek, shopping kat kbmall..bla bla"

(yang ni rindu nak bersuka ria, bukan rindu kat lecturer, notes..ish3. ala padahal aku pun camtu jugak...hehehe)

ahh macam-macam lagi la status diorang yang melambangkan kerinduan zaman blaja dulu. Padahal time blaja dulu, cakap taknak balik kampus la homesick la bagai, sekali bila dah tak perlu balik..gedik nak balik pulak...hahahaha. Tapi normal lah kan, bila kite kehilangan sesuatu tu barulah kita akan merindui nya....

So adik-adik, jangan sedih-sedih taw nak balik ke kampus tuh. Hargai hari-hari berbahgia korang di sana. Enjoy puas-puas, eh...tapi belajar jangan lupa taw taw. Ingat pesan akak neh..*eh terus bertukar akak tuh...*

Tapi dulu, aku hepi je, nak balik ke kampus. Malas nak duduk umah lama-lama sebab makin lama duk umah, makin naik lah berat badan dan makin lama duk umah, makin tepu kepala hotak neh. gulp!.

oh ye! kepada yang baru nak daftar masuk u..selamat menempuh dunia baru ye. dunia u takdelah mencabar sangat pun, jangan takut takut okeh :)




Kata Hati Lea: sedang menghitung hari..

27 comments:

ORLANDO AHMAD said...

zaman blajar ni memang rasa tak sabar nak habis, bila masuk zaman kerja rasa nak balik ke zaman blajar balik

muhamad hanif said...

bila ada dibiarkan, bila takda dikenang pula =)

Jue said...

jue ngan hanie rindu giler ngan kenangan time study dulu2 bila bc entry yg related

skrg nie Jue ngan Hanie kalau bole, x rs rindu pung nak masuk keja..lg nak cuti ada haha

dill said...

setuju dengan orlando. alam pekerjaan lebih mencabar..

dill.

Hanie_Dew said...

tau xpe. tinggal ofis sebulan pung tak rindu langsung. wahahahaha...

missSenget said...

bawak kuih raya banyak2 tau...!

Heidi Shafiq said...

dunia nak carik keje la yg plg mencabar..

iMBobo said...

betul tu, nnt tgk sebulan kemudian mulalah ade yg ckp rindu rumah hehe..

budakijaupendek said...

dh takde baru rindu!
hehe

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

biasalah.kat U la masa paling panjang luar rumah ksol.surew ada rindu gak.walaupun rindu nak main je bukan rindu nak belajar.tang exam pun harap xmau ulang balik..hehe

SoLy SoLicious said...

same la..xsuke..:((

zulhilmi.tempoyak said...

student usm rupenye...


hmmmm...


dkt la...;p

Run Away♥ said...

study lebeh best dan byk kenangan...;d

Tukang Karut said...

ohooho... kenapa aku hilang ingatan kenangan masa belajar dulu ek? hohohoho...

Amoi said...

Habis cuti pack gila

:(

fiq. said...

lea dah habis study ke? asal la nampak cam mude je,hukhuk

fiq. said...

ok, kidding,hahahahahhahah

Lea IsNaw! said...

23 tahun, muda lagi la yunk

hehehe :)

Anif Abdullah| AA said...

biasa la kan.. mood studi berubah2.. seperti ombak dilautan..bla3.. :P

Edy Zaidi said...

salam hari raya ke-9..

xsabar gak nak sambung class master...yahoooo

apik pehe said...

hehe..p belajar nuh!!!pok dahi kang

Umie Artoqiemie said...

aku pong rindu wehh..
kalo dulu aku dah balik kuchg lepak benteng dengan geng2 chinese aku.. :(

Far8 budak baik said...

tu ar kira normal lahh tu kn..
hahahahahaha!..
time ni lahh nk gedik2
merindu...
adik takut ni nak masuk u..
bahahahahaha!

siti kektus said...

haha. tak sedih lah balik u. seronok adalah. sebab uma ngan u dekat. ekekeke ;p

Ungu Violet said...

zaman belajar laa yg paling bez...huhu

Robot | Sakti said...

gua pun rindu waktu duduk kat kampus dulu.

acan ketot said...

yup..
mase ney ptot nye sye kne appreciate kan..