Friday, September 2, 2011

Memang Trend Zaman Sekarang eh?

Eyp kalian semua. sehat ker? Macam mana raya? best ker?

Raya aku biasa-biasa je. Tak sempat nak beraya umah kawan-kawan sangat sebab nya majoriti dah start kerja balik semalam. Nak pergi beraya hari raya pertama dan kedua takleh coz nak kena pergi melawat sanak sedara.

Hari raya pertama, aku pergi beraya umah sedara kat Kemaman. Dalam perjalanan tu, seronok pulak aku usha manusia-manusia yang bergaya dengan baju raya masing. Ada yang sedondon satu keluarga. Comel je tengok adik beradik pakai baju kurung sama pattern cuma tudung kaler lain. Macam nak nyanyi nasyid gitu. Lepas tu, lalu satu wakaf tu. Tengok satu kelompok manusia memakai baju kaler hijau sedang asyik nak bergambar. Nak masukkan dalam facebook la kot. ngeh ngeh. Sungguh, meriah je aku tengok masing-masing bergaya dengan baju raya masing-masing.

Tapi kan, aku perasaan kalo geng-geng mat motor tu, masing-masing bergaya dengan spek hitam bingkai kaler-kaler. Tak sure la jenama apa, Rayban ler kot. Kalo bingkai kaler hitam, kaler emas perak bagai tu common la kan. Ni kaler pink, hijo, puple, oren. Pendek kata kaler terang2 la semuanya. Nasib baik spek tu tak berbentuk bintang ke love ke ataupun ade tingkap-tingkap. Kalo tak, dah macam Siti Sifir dah. keh keh keh.


Pssstt memang trend sekarang eh pakai spek mata hitam bingkai kaler-kaler? Maaplah, aku ni buta fesyen sikit. Taktahu sangat trend terkini. Lagipun spek mata hitam pun aku takde, spek mata tanpa warna power 350 ade la.




p/s: Internet aku sangat sangat sangat lembap, nak berblogwalking pun susah. Tapi akan kugigihkan jugak kaki ku melangkah ke 'umah' korang. :)

22 comments:

MiR said...

jom jalan umah ak :P

Lea IsNaw! said...

jauh................................

H.J said...

tk tahu la..aku spek pom tak de..aaha

iMBobo said...

trend skrg?haha xpernah nmpk plak..

muhamad hanif said...

wahahaha,

tu nama nya oakley. Ciplak punya pun nak bangga kan.

Tukang Karut said...

aku pun buta kayu fesyen!

ORLANDO AHMAD said...

ha ah, itu trend skang, trend sakai

bini justintimberlake said...

jenama oakley...kat kl ni, rm10 je lia. tapi ak tgk kaler lain2 tu...ak ske gk. bingkai dpn warne ungu,bingkai kiri warne merah, bingkai knn warne ijau...haha^^

Wani said...

benci mat motor :(

sergeant keroro said...

haha, pakai spek biasa jek. skema :P

My Name is Mar said...

dulu waktu tak wajib pakai spek, selalu gatal pakai spek ayah..
Skrg, dah WAJIB, dah malas...
Campak je spek tu..
HUhuhu

wan azie said...

aku pakai cermin mata nenek aku punya jek.....



somel jek......waahahhaaaaa

budakijaupendek said...

betul2!
sume pakai spek mcm tu.

Bell said...

a'ah lea..memang trend skrg pun..tapi tak suka la pulak tgok..mcm poyo pun ada..huhu

bunbun said...

owhhh baru tahu tu rend terbaru. nampak sangt tak g beraya hahaha

tiefazatie said...

ntah le..xtau la plak..haha..lgpn..bkn hensem pun..hahaha

Lea IsNaw! said...

zirah: bingkai dpn warne ungu,bingkai kiri warne merah, bingkai knn warne ijau

cmni pun ade ker?
pelik semacam je

huuu

soooooour said...

org sebok pakai contact lens je....hehehe....

bini justintimberlake said...

ad lia...btol. ak nmpk laki tu beli dpn mata ak...haha,sonok ak tgk org yg pasan2 cute ni

siti kektus said...

yeke? tak pernah nmpak pulak. siyes. hehe ;)

Puteri said...

eh...kite tak penah nampak lagi bingkai kaler2 tu.. mesti cun.. kalah siti sifir..

*kite pon baru je nak memulakan BW.. sbb.. kekangan masa.. hehehe

Hanie_Dew said...

ha'ah tu spek oakley. tah hape hape tah. yang ori tu lawa sket je. apatah lagi yang tiruan. tak lawa langsung.

tapu tu pandangan aku la. mungkin aku ni pun buta fesyen jugak.