Sunday, September 11, 2011

Menyampah betul kalo ada orang yang spoil mood aku nak basuh kaen

Semalam borak dengan ex-coursemate di facebook..

see, bertapa tak ikhlasnya diorang nak ajak aku bekerja dengan diorang. Nak jadikan aku bibik diorang lettew..grrrr.

Hahaha. Ekceli tak kisah pun. Memang sebelum neh, kami selalu gotong royong masak sama-sama dan biasanya aku yang akan selalu masak. Sebabnya aku taknak basuh pingan periuk belanga tu semua. hua3.

Teringat zaman berpraktikal di maktab pdrm, cheras satu masa dulu. Kami satu kos 'berkampung' selama satu sem di maktab pdrm dan sepanjang praktikal tu, kami ade kelas dan kena masuk lab. =.=' Tak macam praktikal pun kan? tapi kan tulah sem yang paling enjoy dan sempoi gile sepanjang 4 tahun bergelar student. oh ye! menjawab soklan Umie, aku dulu amek kos sains forensik. Kos yang paling susah nak dapat kerja. sobs.

Sepanjang praktikal, kami menginap di dalam asrama maktab pdrm tu dan berkongsi satu bilik dua orang. Bilik die sangat best weh, toilet kat dalam, siap ade ade econ. Dah macam hotel pun. Kat sana, kitorang selalu maen masak-masak dalam bilik. Biasanya bilik aku yang menjadi sasaran. Dalam bilik aku semua ada, sos cili, kicap, beras, pendek kata semua barangan dapur ade lah. Kitorang terpaksa merajinkan diri sebabnya susah nak dapat makanan pada waktu malam dan hujung minggu. Cafe bukak ofis hour je. Jadi nak taknak terpaksalah masak...

Nak dijadikan cerita, pada satu petang, masa tu aku tengah excited giler ni nak membasuh kain. Excited lah sebab dah takde baju nak dipakai. =.=' Tiba-tiba ade sorang rakan datang spoil mood aku..grrrr.



Aku kan tension betul kalo ade orang yang datang menggangu time aku basuh kain atau mandi. Spoil mood betul. Yelah, tak selesalah aku nak keluar bilik air dengan basah-basah semuanya..eeeee

Kawan aku tu, bukan datang mintak garam je taw. Kadang-kadang datang mitak peanut butter, cili, kicap, budu. semua lah..ish ingat bilik aku tu kedai runcit ke? huhu.

Tapi aku tak kisah pun, aku kan dermawan lagi rupawan. har3 *muntah hijo*. Setiap yang berlaku ada hikmah. Lepas je insiden mitak-meminta neh, kami terus jadi mesra. Sebelum ni, kami jarang bersembang di dalam kelas. Dia buat hal dia, aku buat hal aku. Tapi sekarang, walaupun dah lama habes belajar, dia selalu update dengan aku apa yang dia buat, kerja kat mana sekarang. Bagus kan?

So, korang jangan kedekut kedekut taw. Kena jadi dermawan dan rupawan macam aku jugak. barulah leh dapat ramai kawan. hakhakhak.



kata hati Lea: Tak sabar nak jumpa dengan mereka balik. :)

40 comments:

teddygirl49 said...

hahaha..bilik ak pon salu jadi port jugak....kui3x...by the way...sapa2...rasenya bukn ak..

chiLleD...!! said...

comelnyer org lidi pkai bju petak..hehe

Wadi AR said...

gua lagi perawan. kihkihkih

JIJI YU said...

pergh..gua rasa layak gua la jadi bibik dari lu

Lea IsNaw! said...

fatin:hahaha..opkos bukan ko..hehe

chilled: bukan baju petak tu, tu tgh berkemban..seksa tak? wakakaka :P

wadi: eh sy pun perawan jugak.!

jiji yu: cmtu jd bibik umah aku nak?

H.J said...

aku nak jadi kawan ko jugak la macam tu..blh spoil mood..haha

i am S!L4H.. said...

ahahh. express punye kedai runcit la tu bg die. hehe

Tukang Karut said...

sains forensic? hoho... CSI ke? awat tak kerja dengan syarikat insurance atau lab polis?

Lea IsNaw! said...

@HJ : amboi suka eh nak spoil mood aku..grrr

@TK: dlm proses mencari keje lagi. :)

aimie amalina said...

hehehe
alololo comei nye..
garam laut pon bole la akak..asal garam..hehee
cian die..
berkorban mase utk kwn ye..
heee..ssh cri keje ke lea? huu..tapi kite suke la forensik..tapi mak kite x kasi amik..dan skrg pon kite x dpt keje gak..tnam anggoq byk2..hehehe..
mudah2an ade rezeki utk kite ye =]

Quzie Fathihah said...

cpt2 la join ktorg kat sni...hehe

eh, sape ye org tu?cam leh agak je...huhu

Lea IsNaw! said...

aimie: susah la jugak..huuu
forensik kalo gomen byk la kot...kena terjun bidang laen neh....huuu

yup2..moga ade rezeki utk kita :)

Lea IsNaw! said...

quzie: tgu lepas konvo
nanti aku dtg..xsabar jugak nak hidup bersama dgn korg...hehehe

ala..aku rasa ko leh agak nya :)

muhamad hanif said...

weewiittt,


CSI Malaysia ni.


basuhkain guna mesin kan senang

syafiqakarim said...

haha tak bole blah.yunk,sama lah.dalam rumah kan i paling rajin masak.haha

tp xde lah smpai org ganggu mcm tu.haha.comel je kwn2 u :p

budakijaupendek said...

hehehe
wah, dermawan ye lea ni. hehe
bguslah!
ehh nk peanut butter sikit..

Lea IsNaw! said...

xde mesin basuh kat sana

Jue said...

Hahaha bilik ko mcm mini kdai runcit!!! Tp mmg betul sbb nak feel cuci baju manually ingat senang. Pnat paksa diri hahaha

Lea IsNaw! said...

fara: boleh. jemput amek...hehe

jue : kan kan?bila dh takde baju nak pakai, baru mood tu dtg...haha

SoLy SoLicious said...

sy rupawan..lalalalala (ayat bikin perasan ye)..heeee

MiR said...

aku pun leh agak gak sape tuh haha :P

anamizu said...

"kicap tak manis" kehkehkeh~

Ungu Violet said...

haha...siap sensored lagi..hoho

alif haris said...

haha meh la duduk ngn sy .. boleh jadi tukang masak sy kt campus ni.. hahaha

missSenget said...

lea..

tolong basuhkan baju bole??


love yuuu..
xoxo..!

ORLANDO AHMAD said...

baju aku pon...

Saiazuan said...

manusia ni memang suka ambek kesempatana an

Hanie_Dew said...

ish ish aku palign tak suke orang yang selalu nak guna sesuatu bende tu tapi tak nak beli.nak harap orang lain punye je.

merahitujambu said...

dulu blk sy pon port diorg..ada saja...hehehe..


jom buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

tiefazatie said...

hhahhaha...ada2 je la..

Lea IsNaw! said...

err bukan die xnak beli

cume masa tu kehabisan stok je

hehe

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeee... dorang buli ke apa tu...? tapi takpalah... akhirnya ramai kawan. jgn sombongkan... yippie.... tapikan bab mandi tu memang adik... eeeeeeeeee...

dill said...

bibik.

dill.

Eazy Izzuddin said...

haha..
nak garam 1?
tolong masakan boleh?
xD
nice orng lidi hehe

GaRy™ said...

hahaha.. sumbat je garam tuh kat mulut dia... kah3..

Diana @ bilakukatacinta said...

dalam bilik boleh masak-masak? bestnya..ada dapur ke segala?...

p/s sain forensic? kat u lea kos tu under faculty pae? kat u akak dulu bawah applied science...tp nama dia forensic chemistry

Jue said...

my dear, aku pinjam nama ko utk new entry aku =)

Fara E's said...

haha , camtu plak

Hanie_Dew said...

ha.jangan lupa anda di tag yer. jangan buat buat lupa plak. hahaha

[sutera kasih] said...

dulu ms kt hostel, menyampah gilerrr dgn jiran sebelah bilik sbb mulut bising sgt hehe..lama2 jd member rapat :P