Tuesday, September 20, 2011

Virus Ayam pop-pop Dah berkurang...

Hai korang semua...

Ampun weh, dah lama tak udapte blog. Well, orang sakit kena banyak berehat kat umah, tak buleh banyak menaip dan yang paling penting takleh jejalan ke 'umah' orang lain, kang tak pasal menyebarkan virus ciken pox kat korang pulak..ngeh ngeh.

Ada yang tertanya-tanya ke macam mana keadaan aku sekarang?Aku neh dah sehat ke belum, yela konvo dah nak dekat kan, lusa dah pun.

Ikutkan hari ni dah masuk hari keenam aku dapat virus ayam pop pop..so far dah bertambah ok. Bahagian badan masih lagi banyak..tapi bahagian muka dah kurang dah! Ye! bahagian muka wajib diberi keutamaan. Sebab muka tak boleh nak disorok, badan boleh disorok dengan baju. hehe. Ala..lagipun susah la nak sapu ubat kat badan. huhuhu. Tapi walau macam mane pun, parut still ade kat muka aku neh. ish..huduh sero bila ambo kelih dale cermin. *eh.apsal speaking kelate lak neh..*

Aku taktahu la buleh sorok ke tak parut tu dengan foundation nanti. Ish..aku dah lah tak reti sangat nak mekap-mekap bagai neh..huuu..

Owh ye, aku nak ucapkan terima kasih la pada korang-korang semua yang mendoakan aku agar cepat sembuh dr virus ayam pop pop neh. Mungkin sebab doa korang la, aku cepat sembuh.hehe..alhamdulillah...Thanks eh korang...sayang korang ketat-ketat.

Dan special thanks for Jue & Hanie sebab selalu datang bertanya khabar dengan aku. terharu weh! hehe

Yeahhh! Mood nak berkonvo dah kembali.....persetankan muka berparut polkadot tu semua, yang penting aku nak naek pentas amek sijil dan dapat berjumpa dengan kawan-kawan.....



p/s: berukband lembap macam siput-band...grrrrr.




Kata Hati Lea: berdebar menanti khamis..erm....




29 comments:

dill said...

aset tu..tompok2 ciken pox :)

moga cepat sembuh ya :)

dill.

Jue said...

tu la sebab kan kitaorg slalu la jugak nyembang ngan cik lyndawawa (lyndawawa.blogspot.com) tu, dia pun slalu cite psl blazer convo. Tu yg tringat ko tu beb. Korg dua je la blogger yg kitaorg kenal nak berconvo ni

pasni bole la Lea melawo time convo eh ^^ amik pix byk2 ya pastu wat baling square hat ke langit gitu (pose wajib)hihihi

psst: glad ko dah beransur ok! yeappy!

Fara E's said...

alhamdulillah , hope makin okay !

Hanie_Dew said...

wah.bagus la chicken pop pop (corn) dah bekurangan. ko pegi je kat kaunter mekap tu pandai la diorang sorok. hari penting tu beb. harusla cun melecun walau apa pun berlaku.
hahahahaha...

soalan ko tu kitorang dua dua dah jawab la.

Hanie_Dew said...

eh eh ye ke. tak perasan jawapan tu. buat buat tak perasan. hehehehe...

Anif Abdullah| AA said...

hope cepat2 sembuh.. makan ubat :)
orang kata demam ni berjangkit kan? hmm...

HEROICzero said...

ala kesian nya nak convo , chickenpox pula . get well soon , insyaAllah . =)


happy convo . congratz !

budakijaupendek said...

hehe
baguslah lea dh sihat.
wah, semoga bertambah sihat lagi utk konvo day.

Ungu Violet said...

ciannyee kene ciken pop...huhu

selamat berkonvo la yerr..:)

fiq. said...

cm sedap je nama virus tu, hur,,,




alhamdulillah lah dah makin sehat, baru mud konbo membara kan!

chiLleD...!! said...

baguslah kalau dh kurang..moga cepat hilang parut dan boleh menjyakan hri konvo dengan jayanya..hehe

chiLleD...!! said...

p/s:suke ayt tu..berukband -> siputband..hehe

Lia Irdelia said...

kuatkan semangat.. segalanya akan hebat!!.. selamat berkonvo.. :)

Tukang Karut said...

tak pakai ke bedak dari daun semambu tu? mesti tak ni, ermmm... kalau pakai kurang la sikit bintik2 tu...

bunbun said...

alaahai lama tak dtg sini tak taw pape. selamat bermekap dan berconvo okeh! heeee

KaK LimAh Si SupiR said...

alhamdulillah dah maken ok..semoga cpt sembuh..insya allah ^_^

ORLANDO AHMAD said...

kikis parut takpon sental ngan klorox keh3

meaw said...

tempek foundation bebanyak kat parut tu,tak reti kasi reti gak :P

Khuzrin Kamarudin said...

Cepat sembuh cik akak cantik... hahaha...

emmm.. kenapa asal benda lambat je dikaitkan denan sipot? (-_-")

apik pehe said...

hehee..alhamdulillah..selamat mengambil sijil atas pentas yer mek..hehehe

cik sakdi said...

kawan kite kene sampai 3 minggu.sbb tu tanya ok ke x. nasib baik dah ok. hehe leh bergambar sakan.

Naji Mahat said...

Tahniah lea n friends

[sutera kasih] said...

alhamdulillah kalo dh berkurang dear..nnti tempek je bedak tebal2 hehe
BB cream maybeline terbaekk..cuba try test :P

Fathiah Hamim said...

sian diaaa. moga cepat sembuh sis!

My Name is Mar said...

wa pun dah tak encem disebabkan parut kat muka-_-"

sifu im said...

syafakillah..aku ingtkan jagung je de pop pop..upenya ayam de gak

Wanie said...

bahaya ni datang sini kang berjangkit lak..konvo dah dekat..hihi

semoga cepat la virus tu hilang..:)

Bella Bell said...

tahniah dear! ^^

aimie amalina said...

hehehe
tetap comeiii jek
hihi
alhamdulillah dh sehat
heeee
iso je kan..kiki
best kn jumpe kwngkwan balik
heeeee..=]