Sunday, October 2, 2011

Nak Buat Aduan Rakyat neh


Hello everybodi

cer korang teka, ni bangunan apa?





teka! teka! jangan malas-malas..

ahaaa..dah la, kesian korang kena paksa main teka teki dengan aku..

Korang caya, kalo aku kata ni bangunan Nationwide (pos express tuhh)

macam bangunan kosong je kan, nampak macam terbiar. Dah la tombol pintu pun takde

konfius aku nak bukak cam mane

Ari tu, satu bandar Kerteh, aku dan kawan aku pergi cari kedai Nationwide neh
*errr boleh dikategori sebagai kedai ker? hentam jela

alih-alih kat belakang stesen minyak ESSO je..grrr

apsal la tercorok sangat, signboard pun takde

aku agak Nationwide ni penting jugak, yelah tempat pos-amek bungkusan penting

Kesian mesti ramai yang menerima nasib macam kitrg

Nasib baik kitrg buat U-turn kat belakang stesen minyak ESSO tu

kalo tak memang sampai sudah tak jumpa

yang akak stesen minyak tu pun satu hal

"Adik masuk jalan baru buat tu, pastu jalan terus je..nanti jumpa la Nationwide"

Apsal la die tak cakap

"Belakang ni je dik, Nationwide tu"

ke die pun tak tahu... =.='


To Nationwide Kerteh:

Buatlah signboard kat tepi jalan raya bagitahu di mana lokasi anda

pastu buatlah papan nama kedai..takyah la guna bunting. Bunting tu dahlah nampak lama jerk

haa...lagi satu, baikilah tombol pintu tuh..bukan mahal pun


Eh cam banyak pulak aku komplen, heee..

Tapi sebagai pengguna, aku layak bersuara kan kan kan

padahal, mcm lah orang Nationwide Kerteh tu baca blog aku neh =.='



Kata Hati Lea: tak sabar nak dapat gambar konvo dalam studio, kawan aku dh dpt. jeles! jeles!


29 comments:

SoLy SoLicious said...

mcm rumah sewa adelah..huhuhu

H.J said...

nanti aku ambil alih nationwide tu

bella luna said...

yup,macam bangunan kosong je tengok,.sib baik lea jumpa gakz kan,.lau tak mesti membebel tak habis2 nie,.haha, ayat last macam la nationwide kerteh tu bace blog aku tu kelakar, tahu pun,.len kali cari bos die and bebel terus depan die, baru puas,hehe

Lea Isnawi said...

@SOly Solicious : kan kan..memang mcm umah sewa yang lama ditinggalkan

@H.J.: err layakkah ko? :P

@bella luna: huhu..malas nak g cari bos die. kot2 tercorok kat celah mana pulak ntah =.='

zati embong said...

hihi,hntr je complaint kat hq nationwide dik.hihi

aimie amalina said...

hahahaha
sungguh geram die dsitu ye
kikiki
x pe2...boleh wat aduan
mimi sokong yay!
hehe
weee
kite pon x sbr nk tgk gambo sendiri
apelah jadi agaknye
hahahahaha

Lea Isnawi said...

kak jat : hantar kat hq nationwide. betul jugak kan. nanti nak buat la..hehehe

aimie: memang sgt geram mimie...
penat pusing satu bandar kerteh cari nationwide tuh..grrrr

betul2..nak masuk 2 minggu dh ni, tak dpt lagi gambo tu

Wadi AR said...

pemalasnye buat bangunan mcm tu

Fatin Mraz said...

folower ke 555? cantek gak no nih..

Tukang Karut said...

ok... aduan diterima... hoho...

Run Away said...

biar betul beb...mcm umah jew neh.....;d

delarocha said...

nak untung banyak...kena cut cost ler.. ahaksss

dill said...

rasenye kat gong badak pun lebih kurang je. hihi

dill.

dak ijau pendek said...

em kenapa macam stor je lea.
huhu

Hanie_Dew said...

macam bangunan terbiar je. biar betul ni nationwide nye ofis.

KaK LimAh Si SupiR said...

hohoho..ingt kan rmh yg terbiar td :P

missSenget said...

mcm berpuaka je..

cuba ko dtg tgk malam2..

kot bole buat vid entiti..

Diana @ bilakukatacinta said...

nationwide!! sila amik perhatian sebelum Lia post dalam metro .OK

Fara E's said...

ok2 , tindakan akan diambil , haha

khairul akmal bin azman said...

karam sigh waliya..
sila mai la!

Abu Huzaifah said...

sabr jelah... huhu

cik sakdi said...

lah,,, teruknya, ptotnye call la pjabat dia. hehe

HEROICzero said...

ha ha ha macam dewan terbiar je .

syahirooAhmad said...

gile tata... sewa murah kot.. kat ceruk mana pun tara hal.. orang sanggup cari semata2 nak hantar seekor kuching melalui quiri.

apik pehe said...

huhu..maybe ramai dah tak guna nationwide..ramai yg guna pos ekspress nga pos laju..hehehe

ORLANDO AHMAD said...

stylo

Jue said...

eh baru aku tau camni hupe nationwide kat kerteh
mungkin sbb x ramai pakai jd diaorg wat simple? **ayat sedapkan hati hehehe

ctk said...

haha..nama cm kelas je..ct igt umah kedai spe lah..haha

bighagenjo said...

apasal macam kexian sgt tempat dia?? adehh