Tuesday, October 18, 2011

Tiada lagi Tragedi Oktober!

Hello hello.

Dulu kan, aku sangaaaat fobia dengan bulan Oktober.
Sebabnya 3 tahun sebelum neh, asyik berlaku Tragedi Oktober je. >.<

Tapi sangat syukur tahun ni, tiada lagi Tragedi Otktober
Syukur sebab bulan ni, rezeki aku sedikit murah
yelah, aku kan keje part time kat kedai makan tu
so, hari-harilah dapat makan nasi lemak free...
nasi lemak makcik ni sedap weh, betul2 berhantu

bayangkanlah padahal banyak makanan lain yang ade kat situ
ade nasi minyak, nasi dagang, pulut kuning, laksa, roti canai
tapi last2 nasi lemak jugak menjadi pilihan aku
nasi lemak tu gile menggoda aku untuk mengambilnya...arggghhhh

hasilnya badan aku macam dah makin naek je. sobs.

nak tengok picture aku sekarang? err takpayah la..hihihihi

InsyaAllah aku hanya akan kerja kat situ dua minggu je lagi

sebabnya aku dah dapat keje semalam
(yang ni la, aku nak gtaw sebenarnya..hihi)
lagi dua minggu aku akan start kerja situ sebab ofis tu nak di-renovate
see, bertapa diorang mengalukan kedatangan aku sampai siap nak renovate ofis lagi
suka suka suka.

Kerja apa? nanti aku kasi taw di lain episod...
yang pasti takde kaitan dengan forensik, kimia dan makmal langsuuunggg..
lantaklah, janji bidang ni aku minat =)



pesanan penaja:

khamis neh, aku ade interbiu. 1st interbiu kot. hahahaha
Doakan aku deh, aku lebih mengharapkan kerja neh.





kata hati lea: hidup aku makin ceria sekarang. Thanks Allah swt :)

31 comments:

Atiqah Wadiah said...

nk jgk nasi lemak..dh lama x mkn :(
btw,gud lux k.lea :)

Hanie_Dew said...

heheh depan ofis ku pun ada nasi lemak yg boel mereng kalau tak makan pagi pagi. sedap weehh...

aku doakan ko berjaya dlm intebiu yg ko harap harapkan. aamiiinnnn...

ABU said...

renovate nak bagi cantek opis sebelum ko masuk kerja.. wah special sungguk kau ini hahahahaha
bah..selamt bertugas ditempat kerja baru..

baca tragedi oktober aku pulak kat sini..
http://www.ashgive.com/2011/10/tragedi-oktober-tanganku-patah.html

Lea Isnawi said...

hahahaha..dh bace dh la weh....

thanks hanie n atiqah

Tukang Karut said...

tahniah la ye... hoho... good luck untuk interview yang nak sangat tu...

syafiqakarim said...

wewittt..
semoga dapat keje.jgn nebes ye kak.
haha err,dpt gaji banje kite :p

[sutera kasih] said...

tahniah2..bestnya dpt keja :)

good luck intebiu nnti tauuuu..jgn nervous heee

Bella Bell said...

Alhamdulillah.. good luck untuk interbiu... ^^

Qaseh dalia adelia said...

bestnye dapat kerja ..gud luck dear ..

KaK LimAh Si SupiR said...

gdluck intbiu ^_^

Jue said...

Weh kita bole geng sbb sama xdpt thn godaan hahaha
Kalau aku kompom lah naik giler2. Nc lmak time panas, pergh! Fuhh giler! Sdap seh *tgh kcur air liur hahaha tp tmpt kja aku sshcr nc lmak yg sodap, frust btul. Diaorg punya sambal x kaw, pastu berair - hangin je aku kalau dpt

Goodluck beb utk interbiu tu. Kompom dpt sbb aku yg interbiu. Petua dia, ko p sebut aku bole ko x bole aku bole ko x bole apa pun x bole yakin bole

Ko caya petua ni, mmg aku speechless sbb aku tipu hahaha

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
terharu sy membace nyeee!
wee
alhamdulillah
ada rezeki kamuuu
tgk
kos ssh dpt keje pon dh dpt keje
weeee
gud2!
nnti bg taw ye keje ape =]
weee
tahniah cyg!
no more tragedi okt
but hapinness oktober! =]

merahitujambu said...

hari2 mkn nasi lemak bdn x naik pon..=_=

Gadis said...

gud luck yer utk interbiu...

mudaha2an berjaya...

aminnnn...^_^

Hanie_Dew said...

ko intebiu esok kan. dah siap prepare ke bebeh.

ala malu nak nyanyi.xkasi nmpk muke pun.kalau tak jatuh la saham kitorg. hahaha..suara tu yg penting. =D

fiq. said...

gudluck lea! nak sebungkus nasi lemak!!

NuR 'aQiLaH said...

gudluq intebiu nanti!

kite pon x penah kena intebiu ni -_-"

Wanie said...

hehehe..tahniah lea..rezeki makin murah..wanie pn skang nak grab je mane2 keje tak kisah takde kaitan pn janji kite minat & gaji masuk :)

Cik Zety said...

congrats for the job :)

dill said...

anta nasik lemak kat sini. cepat2!

dill.

Ungu Violet said...

all da bez ye intebiu....Aminnn...:)

Puteri said...

bulan october ada lagi 12 hari...
hehehhe

HEROICzero said...

*gud luck for ur interview . all the best ! =)

~SaL IjOu~ said...

all the very bez! buat yg terbaek ye!~ ;)

Anif Abdullah| AA said...

wahh.. tumbang gembira den donger eh

nanti gtau eh keje ape :P

siti kektus said...

nasi lemak free, apa yg tak sedap kan. ekekeke


ok lah tu dah dapat kerja. nanti kerja elok2 na. ;)


gud luck utk intebiu tu dear. ;)

budak penjara said...

berat badan nek ok ape..tandanya kita semakin bahagia..haha

onie said...

nasi lemak memang cool! sedap kalau sambal dia sedap....good luck awokkkkkkk!

missSenget said...

eh..yg keje dapat tu xde intvw ke???

Saiazuan said...

hehe jgn fobia sgt... what past is history, look for the future ;)

ctk said...

fuhyoooo..nasi lemak tuuuuuu...peberet peberet :D