Tuesday, December 6, 2011

Jawapan Jom Teka #1


blogger-blogger yang memberi jawapan tepat untuk entri ni



Ada 7 orang yang jawab betul, aku janji nak review 3 pemenang pertama je kan. Takpe, insyaAllah kalo aku rajin, aku review semua pemenang ni. Tahniah kepada mereka yang meneka dengan tepat. Tunggu next entri, aku akan review blog korang. Dan terima kasih jugak kepada kalian kalian yang gigih berusaha perah otak, meneka menda alah tu.

Ekceli, tu tabung duit Ahmad. Die kata dah bosan menabung dalam tabung buluh, so, die buat tabung baru guna tong gas. kreatip betul kan?


"Habis nanti macam mana nak amek balik duit syiling tu sume?"

"Ala, nak kasi penuh tabung ni mau makan 4-5 tahun. Masa tu mungkin dah ade teknologi nak potong tong gas tu."




erk.




Kata hati Lea: Kagum aku dengan orang yang suka menabung ni. Aku menabung zaman kecik-kecik, dah besar, harem.



20 comments:

Lia Irdelia said...

halamak,,,
salah pulak,,,

bagi teka teki lagi ..

hehehe

KaK LimAh Si SupiR said...

ahak3..tabung rupe2 ny :P

MohdHaz said...

yeye sy betul..hoho XD

gigih jelajah web cri jwpn..huhu

last2 nmpk ade mcm lubang je kt atas tue..sah tabung! hehe..comel~~

Tea said...

Laa tak sempat baca soalan dah dpt entry jawapan... Kalau tak pasti tea menang... Err ade hadiahkah?

Abg Stalker said...

menabung dlm tong gas?!err..cmne tu.kne bc older post ni.jp,bai!

Khuzrin Kamarudin said...

Macamana aku boleh tak tau ada tekateki macam ni? (-_-")

dill said...

gigih menabung aih...haha

dill.

Juliet_iRa~" said...

hui sgt gigih kot..

besar tu tong gas tu..heeeee

Gadis said...

mmg kreatif...

tabung yang ssh nak bukak..
bagus jugak...
=)

sharamli said...

Yea!Maksu jawab bet0l!

cik pinaz said...

pnaz suka menabung tapi makan masa gak la nk penoh sebab jarng duit masuk byk kuar je .. hehe

khairul akmal bin azman said...

pandai gua teka kan.!

adwafarahin said...

ok adwa blur la..lama adwa x singgah sni..sori T_T

Wanie said...

cesss, tabung ke??huhu..tertipu la ni..kui3

YOUsoF said...

Alamak.. Apsal aku boleh terlepas bend ni?..


Tabung macam tu sangat bagus sebab risiko duit nak berkurang sangat tipis.. ;D

miss Fyqa said...

tabung rupanya..salah plak teka.. hikhik..

Anak Wak Mail said...

oh,tak sempat nak jawab..;P

Juliet_iRa~" said...

alaaa nk juga lea review psl iraa..kehkehkeh..;p

Hanie_Dew said...

aku menabung jugak dah berat pecah tabung. hehehehehhe

Ezad Skytech said...

nak keluarkan duit dari tabung tong gas mmg satu hal lagi...hee~