Monday, February 13, 2012

LOSER ke bila.....

Assalamualaikum wbt.


Korang akan rasa LOSER ke bila korang sedang bercerita tentang boyfriend dengan kawan baik, tetiba si kawan baik tu boleh cakap cenggini:

"Oh budak lelaki tu. Dulu dia pernah mengorat aku. Tapi aku tak layan pun, macam lembut je"

erk!

Kemudian, korang dapat tau, selain daripada kawan baik korang, rupanya ramai lagi gadis yang cuba di-tackle oleh boypreng korang. Semua di-reject. Hanya kamu je yang menerima dia.

Rasa LOSER ker? Malu dengan kawan baik sebab terima lelaki yang pernah di-reject oleh dia. Erk??


*********************************


Bagi aku, kenapa perlu nak rasa LOSER. Mungkin jodoh lelaki itu adalah dengan kamu bukan gadis-gadis yang pernah di-tackle sebelum ni. Mungkin gadis-gadis lain tak nampak keistimewaan yang ada pada lelaki tu dan hanya kamu yang nampak. Sebab tu kamu memilih dia. So you are not LOSER ok.



Pendapat korang pulak??




41 comments:

MeeRole said...

Lea..siapakah lelaki itu?hehe

Lea Isnawi said...

MeeRole:



Hahaha. entah.

xila riston said...

wuuuu nk cri somi lahhh xmo kapel2 ni...ekekkek

Lea Isnawi said...

xila riston



saya pun! hihi

Pocket said...

err mcm salah definition of 'loser' tu,
tp xtaula kot zaman skrg nye definasi ke.

loser terima bekas member?
tak kot. dia xnampak apa yg kamu nampak kotg

loser tertipu ngan lelaki kasanova picisan yang sume orang nampak sangat trick nye memang nak amik kesempatan tu. yes yg tu memang loser kot

K O R I E said...

hum, rasa mcm xbest je
ntahla..
klu loser tu teruk sgt.

Cik TeN10 said...

absolutely agree with u lea.. =)

Mohd Norafzal said...

hmm kalau saya, saya akan rasa loser sbb dalam banyak2 pompuan... lelaki plak yang ngurat saya. huhu sadis la cenggitu

CekbOlat-bOlat said...

LOSER ? nnt aku google translate.. hihi

Lea Isnawi said...

Mohd Norafzal




erkkkk???

Lea Isnawi said...

Cikbolat Bolat




bukak kamus je kan senang

Aien Not Alien said...

jodoh namanya....



loser kalau dah dapat disia-siakan...huhu

missSenget said...

kawan tu jeles..! haha..

fathiahRAIHANA said...

apa pendapat saya?
tadak experience, Heee XD

Wadi AR said...

sape ckp loser tu? meh aku takok kan pale beliau sikit

Eera Shera said...

stuju2..kalo kita x trima dia sape nk trima dia kan..dulu sy ade kwn laki yg lembut..smua x nk kwn ngan dia..ngn sy je la dia borak2..ksian

H.J said...

pendapat aku memang laki tu looser la..kah3.

teha said...

xde jodoh.. nak buat camne.. hehe

Zakaria's daughter said...

kenapa nak looser plakk!!
haha. emo jap emo jap.
iskk.

actually actually , rasanye xpelu kot nak rasa loser. org yg jual maall tu le loser.then dorg sje je ungkit2 kan bnde lama supaya nak down kan kite. kononnye kite amek bekas die la.. gtuuu?????/
haktuyy.

Lea Isnawi said...

Zakaria's daughter:



sokong kata-kata2 mu dik. matured rupanya dik akak ni

Teenager Housemaid said...

hehe..betul3..
jodoh tukan rumit.
:)

naiemah_ramli said...

erkkk..btol ckp akak..tak perlu rasa LOSER....tu kan kisah silam laki tu & kwn baik kita kan ^_^

hassy chan said...

biar la ap org nk kata..
aslkn kite bhgia suda hehehe..

Nabiel said...

jodoh tu tk semestinya akn kekal ngan kita..dia hanya pasangan. kena tgk siapa yg reject tu,orgnye mcm mane..dan lelaki tu orgnye mcm mne..dan diri kita yg menerima pulak mcm mne..byk kne tgk tu LEA..=)

ZWAN SABRI said...

X perlu nak rasa loser kalau betul2 ikhlas suka kat dia.. :)

chemay said...

kalau chemay,
mulalah chemay rasa macam.
"lelaki ni desperate saangat ke sampai pernah mintak couple dengan semua orang."
then rasa tak sedap hati bila couple dengan dia.
urmm entah lahhh

Ezad Skytech said...

tak perlu nak rasa LOSER...apa niat dia cakap macam tu...? mungkin ada yg special kat lelaki tu tapi orang lain tak nampak..yg reject tu yg loser...tak tahu menilai...huh~

Tea said...

alaaa yg tak dapat tu pasti ada rasa cemburu kerana di sebalik kelembutan itu rupanya ada yang keras.. eh ape aku merepek nii...

Eza Boom Boom said...

saje je dorang tu nak buat kita loser.. Hehek. P, dorang jeles kut..

Mr.Clive said...

ini sgt setailo perspektif yang kamu providekan...respect giler...yeap,maybe dorang xde jodoh ngan mamat tu...tapi maybe dier paling sesuai dengan diri kamu... :)

♪ cik katak ♪ said...

tak rasa loser kot..
tapi kalo orang.. orang cuba avoid tambah-tambah if tahu kisah2 diaorang before ni..

tapi jodoh kan sape tahu :)

Ct Aja said...

kalau fikir negative mmg rase loser gak.... tp kalau fikir positif, mgkin lelaki tu akn jg kita sebaiknya, sbb ramai2 prmpuan yg dia tackle, kita je yg dia dapat, kalau melepas rugi la... betul tak?? hihihi....

Abu Huzaifah said...

its ok... kalau anda yakin itu jdoh... maka itu lah yg kmu perlu pertahankan... tp ada batasnya... abu huzaifah prihatin :)

cik najihah said...

x perlu rasa loser pun..

cik najihah said...

x perlu rasa loser pun..

Hanie Dew said...

takde makne nak loser nya. aku sokong pendapat ko. mungkin jodoh dia dgn ko. mungkin jugak mmeber ko menipu. hahaha..

semutsengal said...

manusia tak sempurna, bila kau melepaskan seseorang maka kau dah hilang seseorang yg terbaik utk kau tapi bila kau dilepaskan oleh seseorang maka ada yang lebih baik utk kau.

Lia Irdelia said...

aloooo,,
x bestnya kalu camtuh,,
tpi nak wat caner kan..
terima jelaaa...

Anak Wak Mail said...

xperlu rasa loser...baik kat mata kita dah cukup..dia xnak sudahh..haha

sharamli said...

Udahnye..nak wat caman0.

Ca Cik Duyung said...

pasangan yang ALLAH temukan ni itu yg terbaik dan mesti bersebab..dan mungkin mereka laah yang pling melengkapi.. :)