Monday, April 23, 2012

alasan tak hapdate blog selama 2 minggu

Assalamualaikum wbt.


Fuuhhhh fuhhhhh fuhhhh.....dah bersawang pun blog aku ni haa. Dua minggu tak hapdate blog, buat aku rasa malas dan malas dan malas untuk kembali hapdate blog. Ni pun tengah paksa tangan untuk menaip dan otak untuk berfikir. aishhhh. 


Dua minggu tak hapdate blog, ekceli aku busy dengan kehidupan harian plus internet pun macam siput buat aku lagi lagi lah bertambah malas nak hapdate blog dan ziarah korang. Maap ye! InshaAllah lepas ni, aku marathon blog korang lelaju. 


Ekceli aku juga baru je selesai mengikuti Pre-Assesment Center (PAC) untuk Pegawai Antidadah di Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN), Bachok, Kelatey. PAC ni adalah ujian kedua selepas berjaya dalam ujian bertulis dan sekiranya lulus PAC akan dipanggil interbiu. Sekiranya lulus interbiu pulak, inshaAllah boleh lah dapat job tu. Aku takde lah bagi harapan tinggi sangat untuk jawatan ni sebab memang tipis pun nak dapat, bayangkan daripada beratus ratus orang calon, tempat kosong yang diperlukan hanyalah 40++. Sangat tipis kot nak dapat...tapi kalo dah rezeki, alhamdulillah :)


Tunggulah next entri aku cerita serba sedikit pasal PAC tu, sekarang ni masih dalam mood malas nak taip taip panjang. 



Oh ye, semasa aku terima surat untuk mengikuti PAC ni, ter-lompat bintang sekejap. Hepi sebab dah lama benar tak menjejakkan kaki ke kelatey. Alang-alang dah turun kelatey ni, boleh la jumpa kengkawan aku yang ohsem cute mute macho kat usm nanti. Petang ni nak berlibur bersama mereka. Can't wait for dat. KBMall, Wakaf Che Yeh, FOOD Village, Nirwana, Mydin, kedai kedai sekitar usm....nanti kan kedatanganku ye....*wink wink. 






kata hati LEA: Result PPIB hari tu tak keluar lagi. Janji dalam masa sebulan akan keluar, ni dah sebulan 4 hari ni...huhuhuhuhuhuhu 




28 comments:

aimie amalina said...

weeeee
baru nmpak die
hehehe

x sbr nih nk dgr cite die
heee

insyaAllah ;)
amin2..semoga dimurhkan rezeki ye yayang..


hamboihhh..sopinn lebihhh smbil merambu ramba yeee
heheheeh

Aien Alien said...

wahhhhh...dah selesai PAC rasa lega sikit....hehe



nanti cerita pengalaman lea pula tau...hihi

i luv u said...

diterima,mbak..
alasan ny..
heheee..^^

kunjungan pertama..
MAMPIR yah :D

NIZAM said...

susah kan nak dapat keje apa kite nak. hukhuk. takpela, usaha je la kan. atleast kita cuba. *think positive*

:))

p/s: secret recipe n tutti frutti dah buka kat kubang kerian. tetiba iklan kan. hehe. mesti taktau kan. hikhik.

Lea Isnawi said...

NIZAM


taw tutti fruti je, Secret resepi xtaw lakk...ok2 akan diterjah jugak

ngeh3

Hanie Dew said...

ko kan tenggelam timbul.hohoho..faham..faham..

tuah manusia tak siapa tahu. walau dia nak 40++ je kalau nama ko di antara 40++ tu kan alhamdulillah.

result PPIB lambat kuar mungkin sebb calon sume nye hebak hebak belaka kot. sabar je la.tunggu sikit lagi.

cik najihah said...

rindu lah entry akk..hihui..selamt kembali ye

iema ackles said...

gud luck lea...
insyaAllah dapat la 2...
chayok2..

sama la blog ima bukan bersawang je tp dah boleh tertimbus dek habuk..hihi

Ezad Skytech said...

heee...patut la lama menghilangkan diri dari dunia blog ni ye..

mana tahu dalam beratus2 calon tu..lea antara 40++ tu...:D

ZWAN SABRI said...

good luck ye.. smoga lea dapat position tu.. btw, kecek klate la pah nii.. HAHA

Phat said...

good luck usaha tangga kejayaan ..ni yg sama ngan aien tu ek?

Lea Isnawi said...

phat


haah...aien dua minggu lepas

hehehe

siti kektus said...

kite pon dah lama jugak tak hapdate. :)


ada rezeki dapatlah job tu. hehe :))

Gadis said...

insyallah kalau ader rezeki x kemane..=)

wanmirara said...

same ler kite, lmbt sokmo hupdate blog. haha

kura said...

semoga berjaya intervieww :0

Niza Romli said...

lepas ni kena rajin2 ye..jgn malas2 :)

Boni JLL3 said...

wah.....patutlah lama tak nampak dia,,hehehe...ramnai yang rindu lea isnawi ni tau..hehehe

hassy chan said...

kalo ad rezeki insyaAllah leh dpt job tuh hehehe..
sbr ye.. rslt ppib tuh baru lewat 4 hri ngeh3..

Woofer Storm said...

semoga awk berjaya ye,sy doakan..dapat job,belanja tau^^

#jom shoot..meh sini meh^^

budakijaupendek said...

uih setia betul mengira hari. hehe

Chuu Muqhlis said...

lea., mood mls nk taip pnjang pon dah mcm ni lebar., klu ade mood bole buat novel agknye hahaha gurau je :P

khaifaiz said...

cuma nak ckp satu jer... goodluck

Zakaria's daughter said...

lee. ingatkan nak kawenn

[sutera kasih] said...

good luck ya Lea !!

Sarah Mohd Saleh said...

ptt sunyi sepi jek blog beliauuuu.sobsob

Hafizin Jamil said...

nampak sangat orang dok tunggu bila dari mu..haha

tirahzairi said...

bnyk ke sawang tue? hehe