Wednesday, September 18, 2013

Attachment.

Assalamualaikum....

Hari ni sudah masuk dua minggu aku ber-attachment di HQ Bomba & Penyelamat Malaysia, Putrajaya. So far so good la...

Aku attachment kat sini selama sebulan. Attachment kat sana sama macam praktikal di jabatan kimia malaysia (JKM) masa zaman study dulu. Kami di berikan kepada empat kumpulan dan setiap kumpulan akan berada di bahagian tertentu kemudian akan di-rotate by week. Di hq ni terdapat 4 bahagian iaitu bahagian latihan, bahagian operasi, bahagian penyiasatan dan bahagian keselamatan kebakaran.

Apa yang bestnya sekarang adalah aku dah bebas!!!

Sekarang ni aku bukan lagi bergelar pelatih rekrut. Bebas untuk.shopping, dating, eating, balik kampung dan bla bla. Tapi apa-apa pun still kena jaga disiplin, yelah belum tamat latihan lagi. Dijangka kami akan tamat latihan pertengahan bulan januari tahun depan. Lama gile kan. T_T

Tak sabar nak tamat latihan.

7 comments:

Pn. Sheila said...

erm... yg ptg belajar dan timba byk pengalaman kan... hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Wah....bestnye...xpe...dh xlmer tu...klu menghitung hri mmg terasa lamer...klu bt xtahu jerr...xde lamer tu terasa sgt...

hassy chan said...

eh x lama da januari thun depan tu.. pejam celik pjam celik je abis da... hehe

Tukang Karut said...

dating?....


eh... lama tak mai sini...

Anonymous said...

tahniah sbb da habis rekrut.. kitorang yg calon simpanan masih setia mnunggu panggilan.. hehhehe harap2 rezeki utk kami ada x lama lg.

Ankel Jonni said...

jgn lupa tiduring.... kuikuikuikui

gula2hatyku said...

lea..tau x bila calon simpann akan di panggil utk diserap...