Tuesday, October 29, 2013

Lea Isnawi Is BACK!




wehuuu! Cak! 

hohoho.~! Lama giler tak hapdate blog dengan penuh bernafsu. Sebelum ni hapdate pun sekadar tangkap muat, harapnya semangat yang ada kali ini berkekalan selamanya. Amin~! ngeh3. 

Yeah! Setiap kali mo0d baru, wajah belog pun bertukar baru. Perabot-perabot kat tepi pun kena tukar baru. hehe. Tapi kan, problemnya...aku tak reti nak edit template blog. Blogger sekarang kan dah advanced. Nak buat bling-bling ropol-ropol pun dah tak reti. s0bs.! Ada sapa boleh bantu tak? bagi link blogger yang bagi toturial edit blog pun dah cukup baik. 


muka hitam, tangan berurat. 



perkembangan terkini:


* sekarang ni, aku tengah bertungkus lumus menjadi ahli bomba untuk tempoh 2 bulan.Sebulan di Balai Bomba Shah Alam, Seksyen 15 (15.10.2013-29.11.2013) dan lagi sebulan di Balai Bomba Hang Tuah. (30.11.2013-27.12.2013). 

* Masuk hari ni genap 8 bulan menjalani rekrut Bomba. 4 bulan di Akademi Bomba & Penyelamat Wakaf Tapai, 2 bulan di Akademi Bomba & Penyelamat Kuala Kubu Bharu, 1 bulan attachment di HQ Putrajaya dan 2 bulan attachment di balai. 

* Dijangka akan tamat latihan pada 15 Januari 2014. Gila lama kan. T__T

* Sepanjang tempoh 6 bulan rekrut, berat turun 7 kg. Tapi sekarang rasanya dah naik berkali-kali ganda. erk! harapnya dapat kurangkan balik sebelum tamat latihan nanti. Tak smart kot pakai uniform, perut boroi. erk!.



ok, chow dulu, siren kecemasan dah berbunyi. Ada kucing yang perlu diselamatkan. haish kucing ni, naik pokok pandai, turun tak pandai. 




11 comments:

Zara Nurhaidah said...

Caya laa.. Gudluck.. ^^

Scha Nazri said...

Lyssa fazureen banyak kot tutorial dia. Google je. Hehe

NIZAM said...

Header kena tambah ckit la Lea: Kisah Gadis Bomba Yang Kental. bunyi macam superwoman ckit. hee.

tula terkejut klik je blog dah tukar la.dulu ala2 ayu ckit punye template kan.

Hafiz Hafizol said...

hai wanita besi.. hahaha... bila tgk naik entri nie di bloglist.. terus tekan cepat2.. haha. lol

Khai faiz said...

selamatkan kucing, baguslah membantu semua makhluk... hehehe...

cantik header

Cik TeN10 said...

Wow! Superwoman ni :))

All the best lea ! Lg 2 bulan je lagi kan. Fighting !!

HeNRieTTa JoSe said...

Lamer lg erk...igtkan dh tmat latihan bgai dh....moga semuanya baek baek sj...

chiLleD...!! said...

wah..dh lma xdgr khbr..dlu dgr khbr awk dpt rekrut bomba j..pastu kiter pn trut mnyepi..=)

good luck!!

afzalsukasuki said...

ooo baru hupdate la ni.selamat kembali hehe.pecer?sonok keje?

kalau badan dah naik balik berkg2 tu.. tandanya tak lama lagi dapat jemputan makan nasi mnyak la titew hohoho

blog-tips-kurus said...

hebatnya ms bomba!!!

*pakai spek boleh apply tak?? hoho!

Unknown said...

x sangka jumpa blog penulisnya seorang penguasa bomba..terbaik la puan,mungkin terasa rindu pada waktu rekrut dulukan.
tapi kalau nak suruh rekrut balik...memang x la kan..hahahahha
hanya blh cakap rindu je..
tahniah kepada puan.