Thursday, June 6, 2013

Satu Kemusykilan


Minggu lepas, tetiba aku terfikir...


Islam menyuruh wanita agar menutup aurat dan melabuhkan tudung sehingga melebihi paras dada.


Habis tu, wanita-wanita yang menjawat jawatan dalam unit beruniform seperti bomba, polis, kastam, jururawat? Mereka (termasuk aku) kan memakai tudung ke dalam dan terkadang sehingga ada yang menampakkan bonjolan-bonjolan.

Hurm, apa hukum dia eh?


Just curious. 

Hari tu, aku ada ajukan soklan ni kat pages Ustaz Azhar Idrus, tapi tak terjawab pulak. huhuhuhu. 

So, apa pendapat korang?



****************************************************



#Terkadang aku pun tak selesa dengan pemakaian aku dalam rekrut bomba ni.  Tudung ke dalam, baju tight-in. Tapi apa boleh buat, ini kerjaya yang aku pilih. Terima jela kan.

Aku ni dahlah jenis feminin, kurang gemar berseluar. But lastly, pakaian berseluarlah yang akan menjadi pakaian harian kerja aku nanti.