Tuesday, October 29, 2013

Lea Isnawi Is BACK!




wehuuu! Cak! 

hohoho.~! Lama giler tak hapdate blog dengan penuh bernafsu. Sebelum ni hapdate pun sekadar tangkap muat, harapnya semangat yang ada kali ini berkekalan selamanya. Amin~! ngeh3. 

Yeah! Setiap kali mo0d baru, wajah belog pun bertukar baru. Perabot-perabot kat tepi pun kena tukar baru. hehe. Tapi kan, problemnya...aku tak reti nak edit template blog. Blogger sekarang kan dah advanced. Nak buat bling-bling ropol-ropol pun dah tak reti. s0bs.! Ada sapa boleh bantu tak? bagi link blogger yang bagi toturial edit blog pun dah cukup baik. 


muka hitam, tangan berurat. 



perkembangan terkini:


* sekarang ni, aku tengah bertungkus lumus menjadi ahli bomba untuk tempoh 2 bulan.Sebulan di Balai Bomba Shah Alam, Seksyen 15 (15.10.2013-29.11.2013) dan lagi sebulan di Balai Bomba Hang Tuah. (30.11.2013-27.12.2013). 

* Masuk hari ni genap 8 bulan menjalani rekrut Bomba. 4 bulan di Akademi Bomba & Penyelamat Wakaf Tapai, 2 bulan di Akademi Bomba & Penyelamat Kuala Kubu Bharu, 1 bulan attachment di HQ Putrajaya dan 2 bulan attachment di balai. 

* Dijangka akan tamat latihan pada 15 Januari 2014. Gila lama kan. T__T

* Sepanjang tempoh 6 bulan rekrut, berat turun 7 kg. Tapi sekarang rasanya dah naik berkali-kali ganda. erk! harapnya dapat kurangkan balik sebelum tamat latihan nanti. Tak smart kot pakai uniform, perut boroi. erk!.



ok, chow dulu, siren kecemasan dah berbunyi. Ada kucing yang perlu diselamatkan. haish kucing ni, naik pokok pandai, turun tak pandai.