Thursday, May 8, 2014

Power Rangers Pink


Dulu zaman kanak-kanak, aku pernah berangan nak jadi macam power rangers pink. Kenapa pink sebab power ranger pompuan dua orang je. Pink dan kuning. Power rangers kuning..Negro. Opkos aku akan pilih yang cerah cerah sedikit. perasan kulit putih kannn. hakhakhak *muntah hijo*



Rasa macam best je kalo dapat jadi power rangers neh. Rasa macam hot je. Lepas tu jalani dua kehidupan. Satu jalani kehidupan biasa, satu lagi akan bertukar menjadi superwomen atau superhero untuk menyelamatkan bumi. 

Kuat pengaruh TV betul aku ni kann. Eleh macam korang yang zaman seangkatan aku tak layan citer power ranger, ultraman, dragon ball, sailormoon semua kaannnn. bohong sangat ahh. cume aku punya imaginasi kuat sangat kot. itu sebab sampai berangan nak jadi POWER RANGERS PINK. kekekeke. 

Tapi siapa sangka imaginasi zaman kanak-kanak hampir membawa aku ke arah realiti. Walaupun tidak dapat bertukar kepada costume baju merah jambu yang kiut miut ada skirt tu, tapi aku still boleh bertukar menyarung baju celoreng. Masih boleh menyalurkan khidmat memberi bantuan kepada orang awam. 




Tetapi bila dah kena bertukar setiap kali nak menjalankan tugas, terpaksalah angkut pakaian celoreng dan kasut boot dalam kereta. dibawak ke hulur ke hilir. Yelah kot-kot sedang asyik duk shopping mopping kat shopping complex, elok tengah ayu memakai baju kurung terpaksa cepat2 bertukar menjadi gadis celoreng untuk bertugas. hohoho. kenalah bertindak dengan pantas, cekap dan sekuat harimau. erk?!

Itulah kadang-kadang best jugak main bertukar-tukar neh, rasa macam power rangers tapi kadang-kadang akan rasa tak tenteram je setiap masa kot-kot terima panggilan kecemasan kan. 

Nanti next entry aku akan cerita the power of celoreng. Serius bila sarung baju celoreng ke badan, rasa lain yang amatlah. Nanti aku cerita apa yang lainnya. mungkin minggu depan la kot. sebabnya esok lepas kerja nak balik bercuti. hohoho horay~! 


adios! 



9 comments:

Diana Rashid said...

tapi sekarang banyak sangt baju celoreng..macam kurang istimewa DAH..patutny baju corak celoreng ni tak boleh dijual sebraangan ..pendapat akak le..;)

Hafizin Jamil said...

pink tak main laaa.. power ranger hitam yang power kot.. haha

akoo said...

sailormoon la power.. eh

afzalsukasuki said...

Alhamdulillah dah besau ni jadi power ranger merah plak dia hehe

power ranger pink?ada beberapa artis suka jadik cenggitu :)

anamizu said...

gegerl mana je yg x berangan nk jadi pwoer rangers pink kan? hahaha

err tapi tapi aku dulu dok berangan konon2 teringin nak jadi power rangers putih yg masa tu nama dia Tommy ke apa.. siap ada pedang pendek yg boleh tiup pastu haiwan robot dia pon mai.. hahaha

anif abdullah| AA said...

Memang respect kat mana2 akak bomba.. Hati diorang kena cekal n tabah. Haha selamat bertugas ye jiran :P

zulhilmi tempoyak said...

ohhh.. askar ek..

El Janna said...

hehehe sy pun suka tgk power rangers, hha

Anonymous said...

Can I simply just say what a relief to discover somebody who genuinely understands what they're discussing on the web.
You definitely know how to bring a problem to light and make it important.

More people need to check this out and understand this side of your story.
I was surprised that you are not more popular because you definitely have the gift.



my blog post; come perdere peso in fretta