Wednesday, October 29, 2014

A short birthday vacation.

Assalamualaikum wbt.


Seperti yang diwar-warkan di entri lepas, aku dah buat plan romantika de amor untuk sambut besday aku dan ahmad sama sama memandangkan besday kami dekat dekat. Birthday aku 24 oktober dan ahmad 26 oktober...jadi aku decide kami celebrate besday on 25 oktober..tengah tengah gitu..hikss dan lokasinya adalah tempat yang sejuk iaitu Cameron Highlands.


Hasben semangat bawak aku pergi sini. Katanya ade tempat cantek untuk bergambar.  Okay.ternyata memang cantek pun. Cuma stress jalan tak berapa nak elok. 

Hasben bawak aku ke Boh Plantation di Sungei Palas, 4 km dari Brinchang untuk sambut birthday.  Sangat cantek dan nyaman. Lagi best sebab kami dapat seat di penjuru anjung cafe tu. Harga makanan kat situ okla. Cuma harga teh yang agak macam sikit. Padahal dah ladang teh, patutnya bagi la murah takpun free je kan kan....



Hepi belated birthday to me. 


And hepi belated birthday to him :)




Actually ini kali pertama aku datang ke Cameron Highlands. Dan aku rasa nasib baik lah aku tak berhoneymoon kat sini dulu. Rasanya honeymoon kat pulau lagi best dari honeymoon di tempat sejuk ni. Bila kat tempt sejuk rasa pasif je. Tambah tambah aku ni jenis tak tahan sejuk. Hee. Ni pun rasa macam nak demam je..hukhukhuk

Tapi walau bagaimanapun, aku tak menolak kalo hasben ajak berdatim kat cameron highlands ni lagi. Hee. Banyak lagi tempat tempat best yang tak sempat nak diterjah. Hari tu masa terhad sangat, kami pergi dua hari satu malam. Esokkannya, aku kena lapor diri untuk berkursus seminggu di kuala kubu Baru. 

Yang kesiannya, hasben boleh pulak tersesat lepas hantar aku di kuala kubu bharu. Boleh pulak dia ter'naik' Bukit Fraser. Memang risau giler time tu. Dah la malam pastu dia sorang2 pulak tu..huhu. tapi pape pun syukut Alhamdulillah dia selamat jugak sampai ke terengganu.

Sekarang tengah mood berkursus. Tak sabar nak menanti hari sabtu ni untuk berjumpa sang cinta lagi...hee ~!



8 comments:

farra fajima said...

Saya baru jgk naik cameron 2 minggu lepas
Tapi habis muntah-muntah dlm kereta
Sbb pening jalan berbelit sana-sini
Cis spoil betul
Hahah

Cikgu Ma said...

my husband to be x habis2 pk mana nk pgi honeymoon...sy langsung x pk sebab bajet x der..haha..

happy birthday to both of you :)

Falsya said...

happy belated birthday to both of u..hehe..

auuwwww..celebrate tmpt sejub..best2..nyaman je kan..;)

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Happy belated birthday yer. Salam kenal ^_^

Izzati Amira said...

hamboi hamboi. ayat censored disitu.. hehehe.. parents pun suka ke sana.. tp kalau nak honeymoon kenalah pulau pulau kann.. hkhik

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik...wahh...cantiknya...teringin juga nak pergi satu hari nnti...salam kenal dari akak...

ct kektus said...

huiii. seronoknyaaaa. :D jalan2 cuci mata sekali.

anamizu said...

eeee sonoknye g cameron! romantika de amor gittewwww haaa... jeles kittewwww taw lea! hehehe