Friday, October 31, 2014

Dilema hari Jumaat

 

Jumaat datang lagi. Maka, aku pun dah start pening ni nak masak apa esok dan lusa. Biasalah hasben nak datang. Kena masak yang sedap-sedap. Kalo hari hari biasa takde nak kesah sangat. Biasanya pergi beli kat kedai atau pasar malam je. Takpun kalo rajin turun dapur cuma masak yang ringkas ringkas je. Selalunya aku akan masak bihun sup, bihun tomyam atau megi. Semuanya berasaskan bihun atau mee. Nak masak nasi memang taklah. Diet diet...kekekeke. 

Walau bagaimana, aku bertuah sebab ahmad bukan jenis cerewet bab makan. Bagi je makan apa, semua dia telan kecuali kayu, batu dan pasir. Dia yang cakap camtu bukan aku sengaja cakap..hehehe. Cumanya aku kena berhati hati supaya air atau makanan tidak terlalu masin atau manis je. Ahmad memang pantang sikit dengan makanan manis atau masin. 

Padahal tengah berkursus di kuala kubu bharu lagi ni tapi fikiran dah menerawang duk fikir nak masak apa...nak beli apa kat Giant petang ni. Eksaited tak sudah nak masak dan sambut sang cinta esok....heee. 


Ade idea resepi yang best best tak? Heee







 

4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

masuk gorup resepi ringkas di fb..mmg mcm2 menu best ada..nak cuba dgn tak je..hihihi

Lea IsNawi said...

Ade gak usha2 tp tak tahu nak buat yg mana..hehe

ewanthology said...

makan luar je...candle light dinner gituuuuu :-)

anamizu said...

kalo time rajin, msti buat sepraisssss utk cik hubby kan lea kan kan kan?? hehehe