Monday, November 24, 2014

Saya Sayang Blog Saya!

 

Serius. Aku sayang blog aku ni hah. 

Percaya atau tidak, aku start menulis blog sejak tahun 2008 lagi. Bayangkan aku start menulis masa 2nd year di zaman universiti. Masa tu masih bujang. 

Sekarang, aku dah hampir dua tahun bekerja dan sudah pun berumahtangga. 

Gila tak lama usia blog aku ni haa.

Banyak kisah-kisah zaman muda dalam blog ni. 

kadang-kadang suka jugak baca kisah-kisah lama, mengulit kenangan dulu..ihiks!

kemuncak tahun yang paling aku suka time blogging adalah semasa tahun 2011. Masa tu aku baru habis belajar dan masa banyak dihabiskan dengan blog. Ramai kawan blogger aku sempat aku kenali dan berkawan secara maya. 

tapi bermula tahun 2012, aku kembali menyepi kerana menjalani training selama setahun. Kesuntukkan masa menghalang untuk aku hapdate blog. 

kini 2014, aku kembali ke dunia blogging. Namun, perasaan blogging tak sama dan tak se-best macam dulu. Ramai kawan blogger yang aku rapat dah jarang hapdate cerita di blog. Yang bersara dari dunia blogger pun ada. Mungkin usia dan tuntutan kerjaya serta rumahtangga menghalang mereka untuk bergiat aktif dalam dunia blogger. 

oh! sungguh aku rindu zaman kegemilangan dulu. zaman punyai ramai rakan-rakan blogger. Kini, terpaksa mencari kawan blogger baru lain pula. 



 

11 comments:

Tukang Karut said...

hai... ingat kita lagi tak???

Lea IsNawi said...

opkos la igt encik TK...
dulu kenal bujang..skrg dh ada anak sorg dh...hehe

Nur Inani said...

baca cerita lama lama boleh buat kita gelak sorang sorang :P

Nieda ramly said...

jarak bukan penghalang ...ye dok ?

Nieda ramly said...

jarak bukan penghalang ...ye dok ?

adyna AB said...

Mmg pun, akak dr zaman keje , tak keje jap , pastu keje blk , time tak keje tu mmg entri plg byk .. Thn ni suam2 kuku je hihi

Psst akak guna exabytes domain n hosting rm94 , kalu domain saja rm55

ewanthology said...

blogger comes, blogger go.

MizzTina said...

meh kwn dgn akak.. sendu² blog akak ni, akak update gak walau seketul entry..kekeke

anamizu said...

Lea!!!

Maap sebab Ana tukar url blog yg dulu (diary-kecilku) jadi url baru yg skrg (ana-mizu.blogspot.com).

Byk sebab knp ana tukar url. Byk jugak link kwn2 blogger hilang :"(

Skrg ni slowly cari balik link kwn2 dedulu sobsss sobsss

Ingt kitewww lg tak Lea?? kikiki



Luv,
Anamizu

Lea IsNawi said...

opkos la igt...rindu ana..

jap nk g terjah...hehe

Ezad Skytech said...

tu la kan lea...2011-2012 tu memang masa tu tengah best blogging...ramai geng2 blogger...sekarang ni ramai pula yang da bersara...bertahun-tahun tak update blog...huhu