Tuesday, February 17, 2015

Dua tahun sudah.




 Assalamualaikum wbt.

 Entry pertama di tahun 2015. 

Sedar tak sedar hari ni sudah pun 17 Februari 2015. Ini bermakna..

Sudah hampir 2 tahun aku bergelar anggota b0mba. Mula lapor diri pada 15 Februari 2013 di Akademi Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu. Rekrut setahun dan mula bertugas di JBPM Negeri Pahang pada 4 Februari 2014. Semuanya bulan Februari. Bulan Cinta. 

best ke kerja bomba?

Best ke? Ntah. Taktahu nak jelaskan. Kadang rasa menyesal masuk bomba. Kadang rasa seronok. Kadang rasa, Kenapa perlu nak mengeluh? Bersyukur jela dengan apa yang Allah bagi. Kan lagi bagus. Tapi apa pun, aku suka bekerja di Pahang. Dapat anak buah yang baik, walaupun kadang-kadang sangat nakal tetapi kerja tetap bagus. Bos dan bini b0s pun tersangat baik. Aku pun dah anggap macam ayah dan mak aku sendiri je. Opismate lain pun baik-baik semuanya. Makcik cleaner pun baik. Selalu bagi aku minum air kelapa. Supaya terhindar daripada penyakit katanya..hihi. 



Dah hampir sebulan tak pakai uniform pergi kerja. Rindu pulak nak sarung uniform. Tapi apa boleh buat, badan makin gemukkkk.!

fuh fuh fuh fuh~!



p/s: Yeay!! Esok balik jumpa toklaki... wink wink. ;)



6 comments:

Puteri Beribiru said...

awakkk kite dah lama tak masuk blog awak..rupanya awak masuk bomba..huhu
kite baru start blogging balik ni so banyak ketinggalan..hehe

Hafiz Hafizol said...

buat la entry pasal bomba2.. nak jugak tahu kehidupan sebenar seorang bomba.. kehkeh...

Lea IsNawi said...

Puteri beribiru: oh! sy pun baru nk start aktif balik ni..heee

hafiz: hehehe tgk la kalo rajen.

nuyui a.k.a miss YUI said...

Wahh bomba.. jrg tgk pom jd bomba

hidayah epul said...

Salam..sy minat nak masuk bomba..tapi tak berani nak apply..tapi..sekarang dah macam berani nak apply..emm..umur dah 30..boleh lagi ke nak apply? Apa pandangan lia?

hidayah epul said...

Salam..sy minat nak masuk bomba..tapi tak berani nak apply..tapi..sekarang dah macam berani nak apply..emm..umur dah 30..boleh lagi ke nak apply? Apa pandangan lia?