Tuesday, March 17, 2015

Jubah yang Selesa dan Superduper Best!

 
Ada sesiapa kat sini penggemar Jubah? Ada? Oh! anda lelaki..takpe takpe mungkin bini atau kekasih atau ibu anda penggemar jubah..

Aku merupakan salah seorang penggemar jubah. Bagi aku, pakai jubah ni senang main sarung jela. Kalo tak jubah, pakai maxi dress pun best. Tambah-tambah dengan keadaan aku sekarang ni. Memang nak kena kumpul banyak jubah atau maxi dress. Pakaian mengandung? Sori tak layan. Malas ah nak membeli. Macam membazir je. Nanti dah tak pregnant konpem tak pakai dah. 

SO, kat sini aku bagitahu aku sudah jatuh cinta dengan Jubah Abaya Sifu. Pergh! material dia sangat best. Tak panas dan tak melekat. Sesuai dengan misi visi company ni iaitu menghasilkan jubah yang memenuhi syariat Islam. 

"Kepakaran SiFu adalah membantu muslimah terhindar dari dosa besar tidak menutup aurat dengan berABAYA SIFU."

Terdapat banyak design yang dihasilkan oleh Abaya Sifu ni. Yang specialnya kaler yang kita nak dan mempunyai saiz dari XS sehinggalah 10XXL. Pergh! Memang sesuai untuk semua jenis bentuk badan. Jubah Abaya Sifu ni custom made dan bukan ready made. Thats why, kita boleh request macam-macam tapi dengan syarat kena bayar lebih la..ngeh. 

 Ini design yang terbaru. Cantek kan! Tapi aku lebih suka yang simple-simple macam kat bawah ni. 


Simple tapi cantek sangat! 

 
 Yang ni pun cantek! Gabungan kaler dia pun comel2 je. 



Yang ni nampak sangat elegen, Sesuai pakai untuk mana-mana event takpun pakai pergi ofis pun okay. Pendek kata, semua design-design Jubah Abaya SiFu memang cantek, gojes dan dab0m.! Harga pun berpatutan antara RM100-RM170 je sehelai dan kalo bernasib baik dapat beli dengan harga yang superduper murah. Tapi kena tunggu promosi laa...

Macam aku hari tu, aku beli time promosi, dapat harga RM49 je sehelai..apa lagi, grab laju laju. hee. 


Pakai jubah ni, feeling ala-ala Princess gittew.  Sebabnya, kain jubah ni beralun-alun je time berjalan. memang best! Aku plan nak order jubah Palestin ni pulak lepas ni. Dah lama jatuh cinta dengan design jubah ni. Tambah-tambah kaler hitam. Pakai hitam, boleh nampak kuwusss. kekekekeke. Tapi tapi kena tunggu gaji dulu. Dah semputtt neh.~!


 Kepada mereka yang berminat, boleh la try usha facebook Jubah Abaya.